bygga-renovera

Investeringar för sänkta kostnader (hus)

2020-05-25 05:26 #0 av: Wizbot

Vad har ni gjort för investeringar i era hus för att sänka kostnader? Allt från solceller och nya fönster till fruktträd.

Och har ni räknat något på när investeringarna "betalat sig"? Berätta gärna om vilka förutsättningar just ni har och har haft!:)

Anmäl
2020-05-25 07:19 #1 av: MonicaLagerquist

Vi har köpt kakelugn och den har ju både ökat värdet på huset och sänkt kostnaderna då vi inte behöver använda elvärme.Ved har vi delvis tillgång till gratis.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2020-05-26 12:44 #2 av: oh-la

Vart ska jag börja 😂😂 hus byggt 1964. Obefintligt renoverat men välskött. Köpt för två år sedan, så där är väl bakgrunden. Det vi gjort än så länge är helt nytt tak (papp, läkt, pannor), bytt alla fönster från tvpglas till treglas, bytt ytterdörr till en med bättre u-värde. Rivit uterum och entré och byggt om det sista (därav ny dörr). Båda läckte vatten så där sparade vi väl pengar på framtida problem. Nytt minireningsverk och dränering av tomten (fruktträdgården och trädgårdslandet ligger i dränerade delen. Fiber drogs upp så vi kunde få internet och helt ny el är dragen i halva huset. Vi står mitt i badrumsrenovering som förhoppningsvis ökar värdet på sikt. I pipen ligger också ny uppvärmning, bergvärme, istället för pellets och skjutdörrspartier istället för tvågkasfönster i vardagsrummet samt ventilation FTX. Där kommer också en kök/vardagsrumsrenovering som förhoppningsvis även det höjer värdet. Insättning av kasett så vi kan elda. I närtid ligger också en dränering. Lite längre fram, fasadbyte med tilläggsisolering och tilläggsisolering på vinden.
Närtidsprojekten ligger väl på ett tidsspann på max ett par, tre år till. Efter det samlar vi nya krafter och gör samma grej med källaren 😂

Vi bygger mer eller mindre nytt, energieffektivare hus i en gammal stomme.

Anmäl
2020-05-28 09:38 #3 av: Niklas

Vi har gjort massor under åren, men det är inte mycket som gjorts i syfte att sänka kostnader. Cellulosaisolering av vinden, luft-vattenvärmepump, nytt plåttak och solpaneler är nog det enda.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2020-05-28 11:37 #4 av: MonicaLagerquist

Ja just ja Luftvärmepump har ju vi också numera.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.