Bygga & Renovera

Primer vs färg

2018-08-18 00:36 #0 av: Ninja

Ett gammalt omålat paneltak målade vi med billig takfärg från Rusta, vilket täckte apdåligt samt "blödde" igenom gula fläckar från taket. Vi åkte och köpte ny, "riktig" färg på färghandeln dagen efter, kosta vad det kosta vill bara det blir en vettigare färg.

Damen i färghandeln sa att Sigma coatings Renova Isotop primer antagligen skulle räcka gott och väl och att hon inte trodde vi skulle behöva måla med färg. Nu har vi precis målat ett lager med primern, och visst har det suddat ut lite gult men det är inte borta.

Min fundering är; hur vet man om det räcker med primer eller om det behövs färg? Är det när man målat tre lager primer och det fortfarande inte är bra? Eller ska vi köpa färg i alla fall när det nu inte täckt så väl som önskat vid denna strykningen? Jag är redan slut i nacken och pallar inte tio strykningar liksom.. 😖

Anmäl
2018-08-20 11:28 #1 av: Niklas

Är inte primern en underlagsfärg för ”riktig” färg?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-08-21 07:11 #2 av: Ninja

Jo. Därav min fundering, eftersom damen i färghandeln sa att den primern av det märket var så bra och täckande att vi inte skulle behöva färg.

Anmäl
2018-08-21 07:57 #3 av: Maria

Eftersom ni nu har målat tre lager med primer så känns det som om färgen borde täcka riktigt bra men ni behöver nog åtminstone ett lager färg befarar jag.

/Maria

 

Anmäl
2018-08-21 13:32 #4 av: Ninja

Nej vi har inte målat tre lager. Ett lager billig, dålig färg, och ett lager primer. Ville kolla om någon hade erfarenhet om vad som är bäst _innan_ vi målar ihjäl oss.. :P

Vi bestämde oss för att inte snåla och vände oss ju till en specialiserad färghandel för hjälp och fick rådet att primern ska räcka, men jag blev osäker när jag såg resultatet efter en strykning. Om hon lovordat primern mer än den håller för, så att säga. Kanske ska dubbelkolla med en andra färghandel, för ett andra utlåtande 🤔

Anmäl
2018-08-21 14:14 #5 av: Maria

#4 Då missuppfattade jag

/Maria

 

Anmäl
2018-08-23 07:34 #6 av: Meta4

Du bör ha åtminstånde ett lager riktig färg. Dåligt råd från färghandlaren.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.