Bygga & Renovera

Vilken lack ska jag köpa till betsat parkettgolv?

2018-07-25 23:08 #0 av: Bellossom

Hej! Har precis betsat parkettgolvet med ZAR oljebaserat träbets och ska nu lacka det. Köpte BECKERS parkettlack och läste precis på förpackningen att det inte ska användas på målat trägolv, antar att det i så fall också gäller betsat golv, då lacken kan lyfta upp färgen och göra golvet flammigt. 

Golvet kommer behöva tåla högt slitage då vi har många husdjur och jag har därför tänkt ha 3 lager lack. Dessutom ska rummet helst vara helt färdigt senast tisdag då resten av familjen kommer hem från semestern så hinner därför inte beställa hem något speciellt utan vill ha något som går att köpa på typ bauhaus (bor i Göteborg och har ingen bil). 

ZAR's egna lack är tyvärr nästan slutsåld annars hade jag köpt det direkt. Har också förstått att vattenbaserat lack inte fungerar alls med bets (fast det kanske bara gäller vattenbaserad bets??),  skulle exempelvis denna fungera? https://www.bauhaus.se/golvlack-trestjarne-oljebaserad-silkematt-3l.html#full-description eller kan parkettlacken jag redan köpt funka ändå? Vill vara helt säker innan jag börjar så jag inte riskerar att behöva göra om allt. Tyst

mvh/ stressad Kämpar

Köpt parkettlack:

https://www.bauhaus.se/golv-parkettlack-beckers-halvmatt-5-l.html

Använd bets:

https://www.bauhaus.se/trabets-oljebaserad-zar-modern-walnut-236ml.html

Anmäl
2018-07-28 17:28 #1 av: Niklas

Jag tror du får fråga i färghandeln. En oljebaserad bets gissar jag att du inte kan använda vilket lack som helst på.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.