Inredning och design

Rost på köksbänkskiva

2018-01-08 11:24 #0 av: Novachan

Får se om någon kan ge mig tips angående mitt problem... (Fanns ingen bra kategori/grupp att lägga inlägget i)

Jag har haft en gammal stekpanna som stått på en bänk i köket (IKEA-kök) under en väldigt lång tid (skäms något över att säga hur länge). Den har antagligen utsatts för en del vatten då den har stått nära diskon. Nu har jag äntligen fått tillfälle att bli av med stekpannan, man kan ju inte bara slänga den i vanliga soporna, men kvar på bänkskivan är en massa rost! Jag har bara använt allrengöringsmedel (Ajax) för att få bort en del av smutsen men tvivlar på att det kan ta bort rosten... Jag har inte vågat skrapa eller använda stålull då jag inte vill förstöra bänkskivan. Har ni några tips på vad jag kan göra?

Anmäl
2018-01-08 11:48 #1 av: JazzBass

Det finns rostlösare du kan prova, även om de inte är avsedda för kök utan snarare maskindelar och annat. Borde inte vara nåt problem bara man putsar bort alla oljerester med mera ordentligt efteråt. Kolla bland bilkemikalierna. Använd i alla fall inte stålull eller liknande utan nånting mjukare, annars blir lätt ytan matt och ful.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-01-08 11:58 #2 av: Herveaux

Jag har inte provat själv men har sett klipp när folk får väldigt bra resultat av att använda Coca Cola för att bli kvitt rost. Värt att prova?

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-01-10 10:15 #3 av: MagArne

Vilket material är din bänkskiva av?
Kan du ta en bild på skivan och fläcken?

Anmäl
2018-01-10 11:03 #4 av: Niklas

Vad är det för material i bänkskivan?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-01-26 08:31 #5 av: Tom

Som du beskriver är det stor risk att rosten har gått in i materialet och därmed är mekanisk borttagning det enda som fungerar. Men som flera andra redan har frågat är det intressant att veta vad det är för material i skivan?

Ring och messa så mycket du vill för 90 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.