Teknik & Media

Akut

2017-11-16 06:39 #0 av: cinalovisa

Kanske fel sida, men provar!
Hur tidigt efter att man tecknat elavtal kan elen starta? Fick hastigt besked om att jag ska flytta in imorgon och behöver el...
Om jag tecknar idag, finns det chans att det går att få igång redan imorgon?
Mvh

Anmäl
2017-11-16 16:39 #1 av: Lilyz

Är den avstängd nu? Annars inga problem. :)

Anmäl
2017-12-05 20:41 #2 av: Zepp

Ja altså om föregående hyresgäst inte betalat sina räkningar så kan den vara avstängd!

Men om vi förutsätter att den inte är avstängd så får du din el.. i värstigaste fall till Spotpris tills ditt nya avtal kommer att gälla!

Prata gärna med nätägaren.. om det hela.. dvs de som äger elnätet i ditt område.. dvs det företag som äger elledningarna fram till din bostad!

Och vet du vad.. om den förra inte betalt.. så brukar nätägarna gärna se nya kunder med betalningsförmåga.. de är lixom inte jättesvåra att släppa på strömmen igen om de bara får se ett giltigt hyreskontrakt!

Och under tiden tills ditt nya elkontrakt gäller så erbjuder de som regel el till spotpriser!

Det första du bör göra är att läsa av elmätaren.. det första du gör.. innan du gör något annat.. och skicka in det till nätägaren!

Ibland så är det en nätägare och någon annan som är elleverantör.. och de flesta nätägare erbjuder hur som helst antingen Spotpriser.. eller egna eleveranser på egna villkor.. men alla får lov att kontraktaktera andra elleverantörer om de vill.

Såå.. ta reda på vem som är nätägare.. rätt ofta något kommunalt företag, prata med dem, kolla om det blir något problem när du tänkt flytta in.. andra stora nätägare är Vattenfall och Fortum!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-12-06 07:14 #3 av: Siggebus

De fjärr-avläser ju numera så om du bara kontaktar dem nu så fort som möjligt så blir ju elen "din" från det datumet du säger :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.