Bygga & Renovera

Guldbomb i köket!

2017-08-10 22:48 #0 av: Jossangizmo

Hej!

Häromdagen köpte jag sprayfärg i guld som jag skulle använda på en hylla jag har. Idag skulle jag testa att spraya lite på en kartong för att se hur färgen såg ut. MEN den man tycker på för att spraya gick av!!! Förskräckt Jag spang till vasken (var i köket) och dumpa den i ett glas med vatten. Den bara fortsatte spruta och det gick inte att få stopp på  den. 

Så nu har jag guldfläckar i hela köket Storgråter Har ni några bra tips på att få bort färgen? Går det överhuvudtaget? Hjälp!

Anmäl
2017-08-11 07:38 #1 av: Niklas

Ibland står det på burken hur man tvättar bort färg. Prova annars med lacknafta.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2017-08-11 11:02 #2 av: Åsa S

Och går det inte bort så du får lägga ut pengar för att fixa till det kan det vara bra att veta att du kan kräva skadestånd från butiken som sålde den defekta varan för den man trycker på ska ju inte gå av när man trycker på den. Prata snabbt med butiken om vad som hänt och spara kvitton på vad det kostat att fixa till för ofta vill ju butiken såklart ha kvitton på det som de ska ersätta, är det större summor kan nån lite högre upp i butiken behöva vara den som godkänner utbetalningen de i kassan har ofta nån maxgräns för vad de får ersätta en kund med.

Anmäl
2017-08-13 20:48 #3 av: Jossangizmo

Tack så jättemycket för era svar!
Jag hittade aceton hemma och det funkade bra. Men däremot så är all min disk som jag hade i vasken förstörd. Glas, tallrikar, bestick etc. Tror ni det går att göra rent dem eller blir det "giftigt"? Får ju köpa nytt i värsta fall, men skulle helst vilka rädda mina bestick då dem inte är så jätte billiga. Som tur är så har jag kvar mitt kvitto på dem.

Anmäl
2017-08-14 11:12 #4 av: Maria

Jag hade gjort rent allt med aceton eftersom det funkade och sedan diskat allt ordentligt igen.

/Maria

 

Anmäl
2017-08-15 17:14 #5 av: Niklas

Jag också.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2017-08-16 03:08 #6 av: Meta4

Tvätta allt i terpentin och diska väl efter.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.