Teknik & Media

Konstigt fel på mikrovågsugn

2017-02-27 16:11 #0 av: TatsuOni

Våran mikro har fått ett riktigt konstigt fel. När jag ställer in den på en halv minut så snurrar vredet åt fel håll. Mikron fortsätter alltså att mikra och mikra och vredet snurrar upp i längre och längre tid. När jag testade på en minut så gick det åt rätt håll, men stängde av den innan den han bli helt klar.

Uppenbarligen så får vi skaffa en ny mikro trots att denna inte är allt för gammal, men har någon varit med om det här felet tidigare? Jag har då inte det.

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-02-27 16:46 #1 av: Niklas

Det låter väldigt konstigt.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2017-02-27 17:45 #2 av: Maleficum

Låter konstigt att vredet snurrar åt fel håll. Annars hade jag liknande problem med min gamla mikro att om man valde för "låg" tid så bara värmde den utan att stänga av. Funka bättre om man först vred upp den på en längre tid och sen tillbaka på mindre tid (måste man göra på min nuvarande om man bara ska köra kort tid för annars stänger den av innan den är färdig).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-02-28 08:32 #3 av: TatsuOni

#2 Har varit med om det sista problemet du beskriver hos andra, men jag har varit så nöjd med att man kan välja 30 sekunder på våran mikro. Fram tills nu alltså...

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-03-03 09:22 #4 av: Forest

Vi har haft mikro som gick åt båda hållen utan att det var fel på den :)  Hur gammal är det? Vad står det i bruksanvisning, kanske man ska omstarta eller kalibrera den.  Det låter som den fått något fel, själv skulle jag väl testa lite för att sen köpa en ny om den inte blir bra.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-03-03 12:19 #5 av: TatsuOni

#4 Den är kanske tre år gammal. Vi har inte kvar bruksanvisningen.

När du mikrar en halv minut så går den åt fel håll och när du mikrar längre så går det för långsamt. På två minuter så rör den sig en minut.

Vi väljer att köpa en ny, för även om denna skulle gå att fixa, så litar jag inte på att det håller i längden och rätt som det är så riskerar vi att ha en brand i mikron för att man går på toa medan man värmer bröd i mikron. Så denna åker till återvinningen och vi investerar i en nyGlad

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-03-04 19:36 #6 av: Forest

finns ofta bruksanvisning o få fram via nätet skriv vad den heter så tror jag säkert du hittar. Skämtar 3 år var inte gammal våran som vi skicka iväg var hel och då var den minst 10 år 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.