Bygga & Renovera

Inrökt hus

2016-12-09 14:18 #0 av: Royalz

Var på visning idag och direkt vi gick in i huset slogs vi av en enrom rökdoft.
Själva huset gillar vi och blev väldigt besvikna på att säljarna förstört huset genom att röka inne.

Ska vi ge ett skambud och ta in saneringshjälp och fixa de själva eller betala priset och säljarna får fixa saneringen? Hur hade ni gjort?

Anmäl
2016-12-09 14:25 #1 av: Åsa S

Jag hade satt ett skambud för det lär nog kosta en hel del att sanera. ett hus som stinker vid visningen lär nog inte få så jättehöga bud för de flesta tänker nog oj här kan man behöva sanera, riva ut inredning mm.

Anmäl
2016-12-09 14:28 #2 av: MagArne

Huset säljs ju i befintligt skick och rökdoften är inget dolt fel så det är bara att gilla läget. Om det är många som är intresserade av huset är det svårt att kräva någon ersättning. Högst bud får troligtvis huset. Men får de inte huset sålt till utsatt pris så är det ju givetvis ett förhandlingsläge. Snabbaste sättet att avsluta affären är nog att ge ett skambud och lösa saneringen själv.

Anmäl
2016-12-09 14:42 #3 av: Maria

Att få säljarna att fixa saneringen tror jag är en omöjlighet så skambud känns som enda alternativet om ni gärna vill ha huset.

/Maria

 

Anmäl
2016-12-09 15:00 #4 av: Royalz

De är inte nått hus med många intressenter. De hade visats en gång tidigare och inga bud finns.

Ligger 1mil utanför en liten stad. Någon kamp om budgivning brukar de inte vara i detta samhälle och inga hus har sålts för mer än utgångspris, oftast några % lägre.

Vi sa att vi skulle avvakta. Hur länge bör man vänta innan man ger ett skambud?

Anmäl
2016-12-09 15:10 #5 av: Farwuq

Ett skambud skulle jag ge direkt på plats, och berätta varför.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2016-12-09 16:34 #6 av: MagArne

Är väl inget att vänta på så ge ett bud vad du tycker är skäligt för huset för att samtidigt ha råd med renovering. Du kan ju bara få ett ja eller nej eller möjligtvis ett erbjudande halvvägs som du får fundera på.

Värt att tänka på när man köper renoveringsobjekt är att det kan vara lite klurigt med lån till både huset och renovering. Kolla upp noga innan så finansieringen inte blir något problem.

Anmäl
2016-12-09 16:53 #7 av: annia1

Att sanera ett hus som är inrökt behöver inte vara så krångligt.

Börja med att tvätta alla trä- och målade ytor ordentligt. Ställ in flera skålar med ättika. Riv ner alla tapeter. Riv ut heltäckningsmattor om det finns, ev byta korkmattor. Byt ut köksfläkten. Se även till att ventilationsrör från tex fläkten blir rengjorda.

Sen spärrmåla överallt för det binder in både nikotin och röklukt. Spärrmåla innebär att man använder en speciell färg som grund innan man man målar med annan färg eller tapetserar.

I vissa fall kan man kanske behöva använda nån sorts luftrenare, men inte alltid det behövs.

Här är en länk som skriver lite om hur man gör. Annars sök på ordet spärrmåla eller röklukt så får du fram en del.

Så visst krävs det lite mer än vanligt, men mycket av det man behöver göra är ofta sånt man gör vilket fall som helst när man köpt hus. 

Vill du diskutera politik och andra samhällsfrågor.
Kika då in på debatt

Anmäl
2017-09-30 08:09 #8 av: Maria

Hur gick det med huset?

/Maria

 

Anmäl
2017-11-05 14:10 #9 av: Lakritsstjärna

Min syster var och tittade på ett helt nyrenoverat hus i vårar område. De såg jätte fräscht ut men när vi kom dit ( jag kom med på visningen) så var det inrökt. Det låg ganska högt i pris antagligen för allt var nyrenoverat och kök och badrum bar renoverade och bytta. Förstår inte varför man efter att ha renoverat sitt his röker ner det speciellt när man ska sälja. Min syster kände direkt att hon inte ville betala så mycket för ett inrökt hus. Hon sa till mäklaren att det var lite för högt för att vara inrökt och måste saneras. Mäklaren sa att säljarna inte säljer under acceptpris så hon la inget bud. Huset har nu legat ute 2 veckor och ska nu ha extra visning men har inte fått in ett enda bud. Så förstår inte de som röker ner sitt nyrenoverade hus då får de lite skylla sig själva att de inte får huset sålt. Värst tyckte jag var att det luktade rök till och med inne i barnrummen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.