Bygga & Renovera

Täcka tapet?

2016-09-01 20:53 #0 av: Halcyon

Hej!

Det är så att jag och min familj ska flytta in i en stor lägenhet från 1920-talet, och i mitt nya rum så finns en gammal tapet (eller fondvägg) som jag gärna skulle täcka. Jag får inte tapetsera över eller liknade då jag är 18 år och förmodligen flyttar hemifrån om något år, och då tar mina pappa och bonusmamma över rummet och de älskar tapeten. SÅ, nu undrar jag om det finns någon smart här inne som har en lösning? Bifogar med en bild så ni kan se hur det ser ut, det går som inåt och så är det tapet på alla sidorna av den där "innåtvändningen".. Har tänkt på att sätta upp någon skena och sen gardiner eller liknande, men det blir kanske svårt att täcka alla tre sidorna på det sättet? 

Anmäl
2016-09-01 21:00 #1 av: Zureel

Jag har gjort en s-formad draperistång till min garderob av vanliga vita gardinskenor i metall, bara att köpa en längre rak två böjar och eventuell kapa till två korta bitar beroende på hur djup alkoven är köpa stopp till skenorna och hängen för draperier.

Anmäl
2016-09-01 21:06 #2 av: OlgaMaria

Om du är lite pysslig kan du täcka med gardiner, men du ska ju helst inte göra för mycket fula hål och så. Hursomhelst vet jag precis hur du menar med rummet och tapeten. Har sett många liknande rum med gamla tapeter i det lilla utrymmet och alla har varit så fina, så jag röstar på att du ska lära dig leva med det, hehe.

Men med ett sånt här snöre kan man hänga upp gardiner med mindre åverkan jämfört med skena. Borde ju gå att hänga längs taket i hela utrymmet och hänga gardiner längs alla väggar.

https://www.byggmax.se/inredning/beslag/gardinbeslag/gardinspiral-vit-p7270199?gclid=CPGq9Y_u7s4CFQbecgodnDsAWg

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-09-01 23:20 #3 av: Halcyon

#1 Kan tänka mig att den är max 25 cm djup!!

#2 Näe fula hål är nog uteslutet haha! Han som bodde där tidigare fick plats med en 160 säng och sen två smala sängbord på varje sida. Har däremot inga exakta mått tyvärr. Haha önskar att jag gillade den, men den är verkligen enligt mig superful som bara tycker att allt ska vara vitt och ljust (tråkigt men så äre haha!) så en mörklila tapet med mönster känns fel fel fel. Men en sån där spiral lät ju som en toppenidé! Förstår däremot inte riktigt hur man sätter fast den i väggen så att det sitter fast i ändarna om du förstår vad jag menar?

Anmäl
2016-09-02 07:16 #4 av: Surpan

Varför tar inte bara dina föräldrar rummet direkt och du tar det andra sovrummet? Känns väldigt mycket enklare.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2016-09-02 07:19 #5 av: OlgaMaria

Du sätter bara i dessa krokar i hörnen plus någon extra längs den långa väggen, sen trär du i snöret med gardiner. I ändarna gör man en knut på snöret och klipper av. Knuten gör att snöret stannar vid kroken.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-09-02 08:19 #6 av: Halvdansken

Sätt en bokhylla där.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-09-02 08:45 #7 av: Halcyon

#4 En lika ful tapet där, plus att de vill ha det rummet som är mest "öppet" just nu och det är det som förut var matsal. När jag flyttar gör de väl om rummet till en matsal igen och flyttar in i mitt rum. :)

#5 Sjukt smart! Det borde ju absolut funka. :)

#6 Funderat på det! 

Anmäl
2016-09-02 13:05 #8 av: Halvdansken

Alkov, heter en sån där liten inbuktning. Är den stor nog att placera en säng i, så kallas det för sovalkov. Vanligt förr i ettor, jag hade det i min första lägenhet. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.