Bygga & Renovera

Måla om köksluckor

2016-08-31 09:19 #0 av: Surpan

Vi ska flytta om ett par månader vilket är jättekul, men jag får lite panik på köket.

Köket är nytt sedan bara några år tillbaka, men är inte alls i vår stil. Allting är i mellanljust trä, och kaklet är orange/brunt (tänk er en stenaltan i en spansk villa). Kaklet är inte så hemskt men tillsammans med luckorna så gör det att allting ser ut att vara i samma färg.

Vi tänkte då att det var enkelt att fixa med att lämna in dörrarna på lackning. Men då kom jag på att stommen är i trä så då kanske allting ser väldigt konstigt ut?

Kan man måla om stommen också eller är det onödigt jobb?

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2016-09-02 08:55 #1 av: OlgaMaria

Du kan ju själv måla om de delar som man ser när luckorna är stängda. Att lämna in själva luckorna för omlackering är en mycket bra idé dock. Måla om invändigt tycker jag är onödigt och dumt eftersom den yta som är nu antagligen är fin och kommer vara mycket mer hållbar än en målad yta. 

Kaklet kan man måla med kakelfärg om man inte vill byta. Eller så får kaklet komma till sin rätt när luckorna är omgjorda. :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.