Inredning och design

Vattenkokare

2016-06-18 23:12 #0 av: Bill&Bull

Jag skulle diska min vattenkokare, tänkte inte alls på öppningen i botten som är kablar i och nån typ av kontakt.. Står med stor text att vatten inte hör hemma där. Kan jag inte använda vattenkokaren mer nu??

Anmäl
2016-06-18 23:28 #1 av: Hera

Lägg den i en påse med ris i två veckor så fukten sugs ut. Sedan får du testa.

Anmäl
2016-06-18 23:32 #2 av: Inkanyezi

Om du har doppat den i vatten har det troligen kommit in på andra ställen än i botten, de mer känsliga grejerna sitter innanför handtaget, precis bakom elementet som värmer upp.

Se till att inget vatten finns kvar där innan du kopplar in den igen.

Om du först låter den rinna av, och vänder den uppochner och häller ut eventuellt vatten som har hamnat innanför handtaget, så ser du ju om den fick in vatten där. Ställ den på tork allra minst ett dygn innan du ansluter den igen om det kom in vatten innanför handtaget.

Kontakten i botten är lätt att torka av och inte särskilt känslig, det är främst detaljerna precis bakom värmeelementet innanför handtaget. Så om du bara har blött den i botten är det inget större problem. Bara torka av.

Anmäl
2016-06-19 00:06 #3 av: Bill&Bull

Jag fick in fingret en liten bit in i handtaget och det är definitivt blött där inne.
Så korkat gjort av mig!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.