Inredning och design

balkong matta

2016-04-14 02:00 #0 av: [Marshmallows]

Vill ha en matta till balkongen, orkar inte fixa upp något jättefint  utan vill bara att man inte ska se det gråa betonggolvet. Kan man ha en vanlig matta på balkongen? är det något man ska tänka på? tack för svar.

Anmäl
2016-04-14 02:17 #1 av: Sabinan

Du kan tex ha en trasmatta på balkongen, de är bra då de går att tvätta i maskin senare på hösten när man vill avveckla på balkongen igen.

Sedan finns det balkongmattor som är mer anpassade för utebruk, de torkar upp snabbt efter regn, så det inte möglar på undersidan tex här: (scrolla ner så finns det flera modeller att välja på)
http://www.mattvaruhuset.se/mattor/balkongmattor-altanmattor
eller här:
http://www.bauhaus.se/golv-och-kakel/matta/utomhusmattor.html

Det jag skulle tänka på är att helst inte ha krukor på mattan.
Personligen föredrar jag dock trä under fötterna på balkongen. Det är snyggast ocksåGlad
Tex detta: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90234226/

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-14 15:46 #2 av: [Marshmallows]

Tack för tips, tycker också att trä är snyggast på balkongen men jag ska inte bo här så länge så som det ser ut och då blir det lättast och billigast med en matta =)

Anmäl
2016-04-14 19:10 #3 av: Maria

Jag tänkte också på sådana där träplattor som finns i länken som Sabinan skrev. Jag hade något liknande på en balkong där jag bodde.

Det finns sådana där mattor som ser ut som konstgräs också.

/Maria

 

Anmäl
2016-04-19 08:37 #4 av: Forest

Finns även dessa balkongmattor gröna,grå,svarta med eller utan plastnoppror på Rusta och Ö&B även här hittar man trätrall många gånger kör dom bättre driver på dessa så håll utkik. Är det öppen balkong så skulle jag bara skaffa en http://www.rusta.com/se/bastmatta-amy-p456017800101.aspx, varför är enkelt den torkar snabbare efter regn. Det är som lättare plastmatta Skämtar 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2016-04-28 08:37 #5 av: Eda

Jag har två balkonger varav den ena är inglasad. På den inglasade har jag en trasmatta och på den andra ”fuskgräs” från en firma som heter Evergreen International som finns i Danderyd utanför Stockholm.

Egentligen gillar jag inte plastgräs, men ”gräset” ser faktiskt naturligt ut, eftersom det är lite melerat. Första gången jag fick syn på mattan låg den i en trädgård utomhus, så den tål nog en hel del. Den var inte så billig, den finns i olika höjder.

När jag går på den om mornarna får jag faktiskt en känsla av daggfuktat gräs!

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.