Inredning och design

Kyl och frys?

2016-03-20 12:26 #0 av: batmanthebun

Förlåt om jag satte den i fel grupp

Så jag bor på ett elevhem och funderar på att skaffa en egen kyl/frys då den som finns är ganska liten och ingen får knappt plats med något. Har ni någon lösning på t.ex en liten kyl och/eller frys som inte kostar skjortan? Vet inte riktigt vad man ska göra, mitt tidigare elevhem så var det både större kyl och frys men andra elever tog mat från en och nu finns det knappt plats att sätta i något (7 personer delar på en pytteliten kyl på kanske 80cm med inbygd frys). Stannar ju under helger och sånt så känns lite hemskt att inte kunna ha några frys/kylvaror två dagar i veckan

Är öppen för förslag vad man skulle kunna göra, om det bästa är att bara köpa egen och isåfall om det finns någon bra som inte är hur dyr som helst eller gigantisk (måste ta med den hem på sommarlov så jobbigt att få med hem super stor kyl och frys)

Anmäl
2016-03-20 13:54 #1 av: Shailina

Jag vet inte vad som är din gräns för innköp men kombiskåpen går från ett par tusen och några hundralappar på elgiganten iaf. 

http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/kyl-frys-kombiskap/M50TW12E/matsui-kyl-frys-kombiskap-m50tw12e-116-cm

Detta är inte direkt nåt bjässeskåp med 116cm, men när det är kombiskåp på runt metern och lite har jag upptäckt kyldelen och frysdelen inte alls är lika stora. Dock är det ju inte nåt man tar med under armen direkt.. :P

Sen kan man ju fynda lite på blocket dessutom och få tag på rätt billiga kombiskåp av lite äldre modeller som ändå fungerar. Många säljer ju när de ersätter sina egna grejer med helt nytt.

Ikea har denna: Pyttelite kyl med ett frysfack innuti: 
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80281954/

Annars får du nog kolla på blocket vad man kan få tag på som är smått och har frysmöjligheter. 

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2016-03-20 16:09 #2 av: batmanthebun

Håller just nu på att kolla runt lite på blocket, kollade lite tidigare på IKEA kylskåpet med frys men söker dock efter något med större frys. Tack dock för hjälpen.  

Anmäl
2016-03-20 18:07 #3 av: VildaVittra

Sätt in en annons själv på blocket om att du behöver en billig kyl/frys. När jag annonserat har jag lagt på säljessidan istället för köpes, man får fler svar då. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-03-22 11:45 #4 av: Ary

Kan du inte kolla med vakmästaren om det finns ngt utrymme i källaren den kan stå i under sommaren?

Anmäl
2016-04-02 22:24 #5 av: Zadeira

Bara en tanke, se till så att du verkligen får lov att ha egen kyl och frys! Vet att det ofta finns regler gällande det just pga el osv, så det är nog viktigt att kolla upp det ordentligt först så att du verkligen får lov.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.