Sommar & Sol och allt annat

Samma trasa till toalett och övriga ytor.

2015-10-24 21:58 #0 av: Mill4

(Kanske helt fel ifokus.. men detta är ju något från hemmet ;) )Min sambo torkade av toasits och bakom den med en trasa. .. och la sedan tillbaka den i köket då han menar att det är så mycket bakterier överallt ändå och det gör ingen skillnad. Själv höll jag på att dö... är inte detta helt sjukt vidrigt och hur förklarar jag det för honom.. han tycker bara jag överdriver..

Anmäl
2015-10-24 22:00 #1 av: AnnaFagerell

Öhhh, jag hoppas du skojar 😳🙈

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2015-10-24 22:04 #2 av: TjockaBerta

Det var äckligt!

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2015-10-24 22:04 #3 av: Spectabile

Men fy då Förskräckt

Anmäl
2015-10-24 22:05 #4 av: AnneN

Du kan ju alltid söka fram info om vilka bakterier som finns på en toasits som kan vara riktigt farliga att ha i köket där man riskerar att få det i maten och bli allvarligt sjuk.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-10-24 22:05 #5 av: Grace2009

oj oj oj, och jag som har en kökstrasa, en städtrasa, en toatrasa och en allmänt-badrummet-trasa Förlägen

Anmäl
2015-10-24 22:12 #6 av: Lotoz

har för mig att de finns mer bakterier på ett använt tangentbord än på toasitsen, inte säker dock

Anmäl
2015-10-24 22:15 #7 av: [peter54]

#0 Usch och fy vad äckligt. Använder han diskborsten som toaborste också?

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2015-10-24 22:17 #8 av: [peter54]

#6 Mängden/antalet bakterier är ju inte det som är farligt, utan vilken sorts bakterier det handlar om. För att bakterierna på tangentbordet ska vara riktigt farliga, krävs att någon som inte tvättar händerna efter toabesöket använder tangentbordet.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2015-10-24 22:26 #9 av: Maria

Ops. Jag håller med övriga här. Jag är visserligen inte så petnoga med att ha skinande rent runt mig men jag håller verkligen isär kök och toalett när det kommer till renhållning.

/Maria

 

Anmäl
2015-10-24 22:48 #10 av: Tilde

Usch! Jag hade inte kunnat bo med min sambo om han var så... Jag har bakteriefobi (inte sådär jätteextremt men mår exempelvis psykiskt dåligt av att ta folk i handen eller ta i handtag, osv. - speciellt om jag inte kan tvätta händerna efteråt, noga)  och hade nog svimmat om jag kom på honom göra något sånt. Kräks

♥ Tilde

Anmäl
2015-10-24 23:00 #11 av: Tom

Du får väl se det positiva i det. Om ni överlever så borde ni få ett vansinnigt bra immunförsvar ;-)

Skämt åsido, det lät jätteäckligt.

Ring och messa så mycket du vill för 140 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2015-10-24 23:07 #12 av: Record

Ja använder diskborste i badrummet, varför inte ? Funderar

Du tror väl inte den kommer tillbaka till diskbänken. Skrattar

Anmäl
2015-10-25 07:50 #13 av: Niklas

För mig hade det varit skäl nig att byta sambo.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2015-10-25 11:27 #14 av: Halvdansken

Jisses. Jag köper de billigaste trasona på rulle, och använder dem som engångstrasor när jag städar toaletterna. I köket kan jag ha samma lite längre, men då går de + diskborstarna med i diskmaskinen ett par gånger i veckan. Skärbrädor och andra ställen där man har rå mat diskas och torkas med hushållspapper.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-10-28 08:40 #15 av: Forest

Fy vad vidrigt. Trevligt att han ändå städa så pass men köp engångs våtservetter för städ så kan han kasta dom efter städningen. Själv hade jag blivit bra paff och funderat på om han är uppväxt med detta Illamående

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-10-28 10:06 #16 av: Record

Att använda sig av principen för vacciner, lura igång immunförsvaret till att bekämpa smittoämnena, kanske det är en bra idé, med samma borste. Funderar

Larmen duggar tätt denna veckan, men allt var inte bara "kött".

http://www.annahallen.se/kott-listas-som-cancerframkallande

Anmäl
2015-10-28 15:49 #17 av: Mill4

Tack för alla svar! Haha ja tycker det är jätte skumt att någon ens kommer på tanken att göra så. .. och ja tanken på att byta sambo kom tyvärr spec när han försvarar det hela och får det att låta som att jag har dålig koll.

Anmäl
2015-10-28 18:50 #18 av: Inkanyezi

Jag tar inte en kökstrasa för att rengöra toaletten, utan det gör jag med en borste som förvaras där. Trasor har vi åtskilliga, i olika färger, och kökstrasorna används inte till toaletten. Varje gång en trasa har använts till städning åker den i tvätten, så det handlar alltid om nytvättade trasor.

Skrubbsvampar som har tjänat ut för diskning kan degraderas för att göra ren toaletten, men sedan går de i soporna.

Kökstrasorna används inte heller särskilt länge, även om de hängs på tork på elementet när jag har torkat av diskbänken. Mikrofiberdukarna används aldrig till att torka efter att kött har skurits, och inte heller till mjölk, utan då torkar jag med papper som går i påsen till biogas. Jag använder bara mikrofiber som trasa i köket, inte wettex.

Jag tror nog att det inte är bra att ha alltför bakteriefritt, men lite selektiv kan man ju vara med hur man använder rengöringsgrejerna.

Anmäl
2015-10-28 19:48 #19 av: annia1

Nu kommer jag inte ihåg vilket program det var, men har för mig att det var det program som gick på tv4 förut där två kvinnor städade. Ena kvinnan tog ju prover för att kolla vilka bakterier som fanns. 

Oavsett vilket program det var så togs det prover på de ställen man rör vid när man går på toa. Dörrhandtaget (både insidans och utsidans), lampknappen, spolknappen och vattenkranarna. Mest bakterier fanns på spolknappen, men fanns även på de andra ställena. Så hur man än beter sig så tar man bakterier med sig när man går från toan. 

Sen logiskt sett så att tvätta händerna är inte så effektivt som man tror. När man skruvar på vattnet så överför man bakterierna dit, sen när man skruvar av vattnet så för man tillbaka till händerna. Så det som gör nytta är när man torkar händerna med handduken. Men sen innan man gått ut från toa så har man nya då det finns på lampknapp och dörrhandtag. Så varje gång man besöker toan även om man bara är in och hämtar nåt så får man bakterier på sig.

Sen såg jag ett program på discovery för många år sen så kommer inte ihåg så mycket. Men mythbuster köpte helt nya tandborstar och dom ställdes (och användes bara) i köket. Efter några dar så tog dom prover och det fanns bakterier på dom. Kommer inte ihåg om det gavs nåt förslag på hur det kunde finnas för tandborstarna hade aldrig varit i närhet av toan. Kommer inte ihåg om dom även kollade andra rum på samma sätt.

Sen kan man få med sig bakterier från toan på annat sätt. När man städar så tar man med sig sina saker, rengöringsmedel och trasor etc oftast från städskåpet. Sen ställer man tillbaka sakerna och de kan då ha bakterier på sig.  Om man slänger saker så är frågan vart man slänger dom, är det i soppåsen i köket så tar man med dit också.

För min del. De saker jag använder i badrummet/toan det förvarar jag där. Nu skulle jag kunna låta duktig och säga att det är för hygiens skull, men det är rent praktiskt (och till viss del lathet) för grejerna finns då där. Och jag använder inga trasor utan tar toa-papper. Också rent praktiskt, finns där och bara spola ner när jag är färdig.

Så jo bakterierna finns på fler platser i hemmet än toan/badrummet. Men är inte lämpligt att använda samma saker som man använt till andra ställen.

Played for a fool!

Anmäl
2015-10-28 20:33 #20 av: Inkanyezi

Det stämmer inte riktigt det där med att man för bakterier till eller hämtar dem från vattenkran och dörrhandtag om man har moderna kranar som manövreras med spak och helt enkelt aldrig rör dem med händerna. Med andra typer av kranar finns alltid möjligheten att använda ett dasspapper eller pappershandduk när man är på offentlig toalett. Jag tar aldrig i dörrhandtaget, och jag vidrör inte heller vattenkranen.

Inte heller hemma stänger jag kranen med handen, men jag torkar ganska ofta av den med ett papper. Det kanske inte behövs, men det är som en vana. Samma gällerlysknappen, som jag inte brukar använda fingrarna till. Det som rör vid den är skjortärmen eller jackan. Alldeles självklart kan det finnas bakterier där också, men målet är ändå inte att ha bakteriefritt, bara att begränsa spridning av de bakterier som är kända för att kunna vålla problem.

De flesta sjukdomar som sprids offentligt får man ändå luftburet, och det är oftare virus än bakterier. En del av de värsta virusen förs över med insektsbett, men besvärliga influensor kommer lika ofta via luften som andra vägar.

Att man är mer noga med att ha aseptiska miljöer på läkarmottagningar och sjukhus, liksom på hotell och andra utrymmen som används av olika personer, beror ju på att man inte vill sprida sjukdomar. Ändå blir det emellanåt utbrott, och att dålig rengöring i sjukhusmiljöer är rent livsfarligt är känt. På senare tid har systemet att lägga ut diverse tjänster på entreprenad och den dåliga kontrollen lett till att det är direkt snuskigt på många sjukhus. Många ytor görs aldrig rena ordentligt, fast de borde rengöras åtminstone dagligen. Anna Bäsén på Expressen har wallraffat om det. http://www.expressen.se/nyheter/jag-har-fatt-skyhoga-varden-pa-sjukhus/

http://www.expressen.se/nyheter/m-kraver-att-wikstrom-agerar-om-snusket/

Problemet bottnar i att städtjänster är undervärderade, att städningen inte anses ingå i vården på sjukhus. Schemana för städning ger ett par minuter per rum, vilket är helt orimligt. När jag städar en toalett behöver jag ungefär tio minuter om den är välskött, men det kan behövas mer för att få ren en som inte har rengjorts regelbundet. När jag jobbade enligt avtal för Hotell och Restaurang var lönen avpassad efter att också dricks skulle räknas in, men på kursgården där jag städade förekom ingen dricks. För att komma till en rimlig inkomst skulle jag vara tvungen att fuska, vilket var skälet till att jag slutade där.

Och så klart, om man jobbar med städning, vilket jag fortfarande gör, i privata hem, så har man kanske lite bättre överblick och goda rutiner. I de goda rutinerna ingår att inte flytta bakterier från en plats till en annan. Toalettstädningsgrejerna åker i påsen direkt och tvättas sedan eller slängs i tillämpliga fall.

Anmäl
2015-10-29 00:38 #21 av: annia1

#20 nu handlar ju inte tråden om offentliga miljöer utan det egna hemmet och jag skulle tro att övervägande majoriteten använder handen till både lysknapp och handtag. Visst finns det moderna kranar, men finns gott om den gamla sorten kvar.
Sen fick ju tandborstarna som bara användes i köket samma sorts bakterier fast dom aldrig var i närheten av ett badrum/toalett så det verkar som man inte kommer ifrån bakterierna helt hur man än beter sig. 

Played for a fool!

Anmäl
2015-10-30 11:10 #22 av: [Ruffsetuss]

Har din sambo aldrig hört talas om Koliebakterier ? Du får nog ta honom i örat innan ni har maginfluensa med extra allt 😝

Anmäl
2015-10-30 17:43 #23 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Tyvärr kan jag inte påminna mig var jag läst att folk har renare toaletter än kök. Däremot anser jag ändock att man har olika rengöringstrasor

Anmäl
2015-10-31 00:50 #24 av: Tant Grön

Jag har trasor i olika färger. Rött för kök och gult och grått för toalett. Dom gula använder jag bara till toalettstolen, dom grå till handfat m.m. Tvättar dom genom att koka dom. Har en gryta för kökstrasorna och en annan gryta för toalettrasorna. Skulle aldrig klara att bo med min man om han använde toatrasorna i köket. Förskräckt

Anmäl
2015-11-15 08:58 #25 av: Devya

Wow, det där är fullständigt galet. Vem vet vad annat tokigt han pysslar med??? På det där viset ser han nog till att ni blir sjuka. Tänk på om ni har haft någon som lånat er toalett som inte har varit i skick? Oberoende så är det ju skit som ni inte vill ha i er mat sen. 

Skrämmande hur äckliga vissa människor är... Nu lär jag bli ännu försiktigare om jag går på middag hos vänner... 

Anmäl
2015-11-15 19:20 #26 av: Jojaton

Men usch vad äckligt Kräks Hur kan man inte tycka att det är fruktansvärt ofräscht??

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2015-11-16 20:33 #27 av: Blanksteg

Usch! Jag tycker det är jätteäckligt när personer inte tvättar händerna efter toaletten. Men det här... bara... wow....

Anmäl
2015-11-18 16:05 #28 av: KitoBonito

Du måste visa honom den här tråden, kanske tycker han inte du överdriver då. :') 

Anmäl
2015-11-27 17:14 #29 av: [The Wolf]

# 0

Oj det där lät bra slisk måste jag säga för inte tusan lägger man tillbaka en trasa i köket man använt för att göra rent på toaletten Illamående

Tycker # 28 ger ett bra tips,visa tråden så kanske en förändring sker eller  så får du gömma dasstrasorna så han inte har en chans att använda dom var som helst Skämtar

Men hur tänker en del Funderar visst jag är en obotlig pedant som inte kan se det minsta lilla damm eller att nåt ligger eller är fel i mitt hem men även om jag vore den värsta bohemen så skulle jag inte använda samma trasa på toaletten och köket garanterat alltså,no, no, no  totalförbud för toatrasor att ens vistas i köket   Skrattar

Hoppas du kan förklara för honom så ni båda kan trivas i ert hem Cool


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.