Inredning och design

Inspirations hjälp!!!

2015-03-01 20:10 #0 av: SnöFlingan12

Hej! Vi har precis flyttat in i en ny lägenhet. Som man ser är mitt rum ganska trist och omysigt.. Har ni några tips på hur jag kan piffa upp det och göra det mysigare? Dessutom, förlåt för röran inne på rummet, städningen är inte på min högsta prio haha.

Anmäl
2015-03-02 15:11 #1 av: VildaVittra

Sängen står lite konstigt, det går inte att ställa huvudgaveln mot den ljusa väggen?

Du behöver saker på väggarna, kanske en stor och hög huvudgavel av en gammal snygg dörr? Tavlor, gardiner osv. Ett överkast skulle få sängen att se mindre rörig ut. 

Sedan en minst två meter hög växt skulle passa. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-03-02 18:49 #2 av: [Udoon]

Det är så svårt att säga till någon annan hur dom ska ha det hemmaSkrattar ett tips är att kolla på typ Pinterest eller i inredningstidningar eller vad som helst, och hitta så många saker du gillar som du kan, och sen försök hitta vad dom grejerna har gemensamt. Och streea inte! Ok, man måste ha en del grejer, men köp inte grejer bara för att du "borde", utan kör på grejer du verkligen gillar. Inte jättekonkreta tips kanske men det var vad jag hade att komma medSkrattar

Har ganska nyligen själv flyttat till egen lägenhet så hos mig ser det fortfarande ut lite som hej kom och hjälp migTyst

Anmäl
2015-03-03 12:22 #3 av: Zadeira

Jag skulle se till att få lite mysig belysning. Antingen en mysig lampa på sängbordet, eller varför inte en ljusslinga fäst på väggen (det har jag, fäst med tavelkrokar)? Även om man inte spenderar så mycket tid i sovrummet om man bara har det att sova i så är det väldigt avslappnande att tända en myslampa en stund innan sängdags så att rummet är behagligt, mjukt upplyst när man kryper ner.

Skulle också satsa på någon gardin i fönstret och något fint på väggen, typ en tavla eller poster.


Anmäl
2015-03-05 09:52 #4 av: Forest

Att flytta sängen om det går skulle jag varmt rek att du gör. Enkel huvudgavel kan man göra själv om man vill/har möjlighet eller köpa en färdig. Gardin och något på väggen kanske tavellister med olika ramar+bilder och ljus gör mysfaktorn högre. Matta kanske om du känner att du vill ha något på golvet med ;) Det är mina snabba tips :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-03-09 22:12 #5 av: Gigi VG

det ät lite svårt att se hur rummet ser ut men du borde måla om rummet i en fräsch färg stockholms vitt eller beige en ny säng kanske med vita påslakan och många kuddar och kanske en mysig filt sen kan du ha lite mysig belysning och någon sorts matta

Anmäl
2015-03-13 20:36 #6 av: Tilde

Jag hade haft sängen intill en vägg och satt upp en stor spegel med snygg ram, eventuellt en tavla eller hylla med prydnader. Gardiner gör rummet genast mysigare! Kanske ljusa upp rummet genom att använda mycket vitt eller andra ljusa färger. Glad Fler kuddar till sängen så den blir lite som en soffa när man inte sover?  En fin bordslampa till det lilla sängbordet (som jag personligen hade målat vitt eller en ljus färg). Sängkjolar gör också stor skillnad! :)

♥ Tilde

Anmäl
2015-03-15 19:37 #7 av: Novelia

Jag skulle ha målat väggarna vita fast behållit den grå vid fönstret. Sen satt upp fina gardiner, någon lampa, lite växter och ljus :) ställt en stor spegel lutad emot väggen och haft kuddar i sängen och lagt en mysig filt över. Skaffat en fin fluffig matta i vitt eller ljusgrått.

Anmäl
2015-03-24 07:31 #8 av: PogoPedagog

Neeeej inte vitt i sovrummet!  ;) Jag har aldrig fattat varför man vill ha ljust där, själv har jag en tapet i svart och guld. Jag vill ha lätt att mörklägga det rum jag sover i. Viita rum brukar vara svårt att få riktigt mörka tom med mörkläggningsgardiner.

Anmäl
2015-03-24 10:01 #9 av: Tilde

#8 Vi har vitt (och mintblått) i vårt sovrum och det blir kolsvart med våra mörkläggningsgardiner Skämtar

♥ Tilde

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.