Inredning och design

Inreda lägenhet

2015-02-15 16:17 #0 av: jela96

Hej!

Jag ska flytta in i min nya lägenhet om två veckor och det är en lägenhet jag med största sannolikhet kommer bo länge i. Nu sitter jag och funderar lite på hur jag ska möblera lägenheten (inte lätt!) 

Alla väggar kommer tapetseras vita innan flytten och köket kommer målas vitt. 
Så tips på möbler, placering etc. uppskattas!

Bordet och soffan är sådant som tidigare hyresgäst lämnat kvar och jag kommer ha kvar de tills jag får hjälp med att hämta hem en soffa och de lutar då åt en mörkgrå/svart divansoffa och ev. ett vitt bord (?)

Även gardinerna ska bytas ut (också förra hyresgästen som lämnat kvar)

1. Hall
2. Kök
3. Klädkammare, ska bli walk in closet och smink rum är de tänkt.
4.  Vardagsrum
5. Sovrum

Anmäl
2015-02-15 16:19 #1 av: jela96

Uteplatsen

Anmäl
2015-02-15 16:27 #2 av: hund_katt

Ååhhhh!! Vad jag längtar till att flytta hemifrån nu!! 😍😲 få bestämma själv om hur man ska ha det.. 😭😍

Anmäl
2015-02-15 16:35 #3 av: SimsBrooke

Har du funderat ut vad för typ av tvmöbel du vill ha ?

Jag tänkte som så när jag köpte min tv möbel att det ska vara lätt att komma åt med dammsugaren. Full eller senare behöver man dra fram möbeln och ta bakom vilket i mitt fall blir mycket enklare då jag valde en möbel som står på ben. Jag köpte en hemnes( http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70250967/#/10250965 )

. Om väggarna ska bli vita så kan det vara snyggt med en annan färg än vita möbler =)

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2015-02-15 16:42 #4 av: SimsBrooke

En annan sak som är bra att tänka på vad det gäller köket och matbord. Det är att köpa ett bord som rymmer ganska mycket folk, men samtidigt går att göra så det är ett litet där bara 4 personer får plats. Jag har ett matbord från Ikea som jag tycker är supersnyggt och praktiskt. Nu har jag aldrig suttit med iläggsskivorna ännu men det kommer säkert =)

Runt det bordet jag har kan du sitta 4-8 person, man kan säkert trycka in upp till 10 personer =) Beroende på hur trångt man är villig att sitta =)
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S89898075/ Så ett bord med iläggsskivor eller dylikt är ett tips, just när du ska ha mycket folk över är det värd guld.

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2015-02-15 17:16 #5 av: jela96

1# Ja de är riktigt skönt! Flyttade dock hemifrån för 2 år sen men har fått ta tillgodo på föräldrarnas gamla möbler så de har vart en enorm stilskillnad mellan möbler hehe..

2 och 3# Hemnes tvbänken har jag kikat på, den är verkligen jätte fin! Har förtillfället ett vit tvbord utan luckor men tycker de ser tråkigt ut att se alla tv spel och liknande så gillar att den har luckor man kan stänga och är mycket större än nuvarande! 

Gillar verkligen de vita och svarta matborden och de skulle nog passa in till vårat kök! Just nu har vi ett högt bord med tre barstolar men har tröttnat rejält på att sitta så högt de är även väldigt litet.

Funderar även på att byta ut handtagen på köksluckorna och plocka bort delen som står på golvet och se om de går att få dit en diskmaskin.
Men vet inte om man får byta handtag i en hyresrätt men de borde väl va ok?

Anmäl
2015-02-15 17:25 #6 av: SimsBrooke

#5 Så länge du sparar handtagen och sätter dit dem igen när du flyttar därifrån så tror jag inte det gör nått. Du kan ju dubbelkolla med hyresvärden om inte annat!

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2015-02-15 17:25 #7 av: SimsBrooke

#5 Och där du funderar på att sätta en diskmaskin så tror jag att det är för en diskmaskin =)

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2015-02-15 21:43 #8 av: [Daisy-Moa-Elsa]

# 5 man kan alltid krävas på att återställa till som det var innan av värden. Dock om du byter ut till nåt bättre/ nyare/ fräschare har jag svårt att se att värden skulle klaga. Är väl snarare om du målar alla tak neonrosa och väggarna limegröna som värden nog kan ha åsikter på återställande till vita väggar eller var de var innan . Eller tar ner alla skåpluckor och kastar dem för du gillar öppna skåp, då får du köpa nya luckor.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.