Ekonomi & juridik

Att spela på natten

2014-12-30 23:35 #0 av: jjjosa

Hej! Jag har en fråga angående hur det är att sitta och spela på nätterna och prata skype med sina vänner, får man göra det om man bor i lägenhet eller ska det vara tyst på nätterna? Jag har försökt söka på nätet samt kolla i mitt hyreskontrakt. Men det står inget om vilka tider det ska vara tyst. Visst förstår jag att jag inte ska gapa och skrika. Men normal samtals ton måste jag väl kunna ha? Jag har inte fått nått klagomål än. Men det är ju inte jätte ljud isolerat där jag bor. Man hör i princip det mesta. Hur är det hos er, ni som bor i lägenhet?

Flytta gärna om inlägget ligger fel

Nu handlar det om att sitta och spela dator och prata i skype på natten.

Anmäl
2014-12-31 00:04 #1 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Många gånger är det rekommenderat att vara "tyst" mellan kl. 22-07.... du behöver kanske inte sitta direkt vid någons sovrum och prata om ni har väldigt lyhört utan annat rum. Även om det ska vara tyst mellan en viss tid måste ju folk få röra sig och gå på toaletten, dra på tvn högt eller köra loss med stereon brukar inte ge glada grannar då men att prata om man inte skriker borde väl inte vara störande på så vis.

När du ska spela kan du ju ha hörlurar på dig, då hör de ju inget.

Anmäl
2014-12-31 00:12 #2 av: jjjosa

Jag sitter alltid med hörlurar. Det som låter är när jag pratar. Men ska väll vara okej att göra?

Anmäl
2014-12-31 00:23 #3 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Kan inte tänka mig det är störande om du inte pratar väldigt högt. men nu sover jag mig ju igenom grannars festande.

Anmäl
2014-12-31 00:31 #4 av: jjjosa

nä jag pratar inte högt. Tänker på hur jag pratar. Men normal ljudnivå har jag. Jag stör mig aldrig på hur grannarna låter eller hur länge. Men har börjat undra det sista om dom hör mig. Ingen har sagt något eller klagat.

Anmäl
2014-12-31 10:33 #5 av: [Udoon]

kan inte du höra grannarna när dom pratar i normal samtalston så kan dom nog inte höra dig heller skulle jag tro.

Anmäl
2014-12-31 12:05 #6 av: Thiah

Jag skulle säga att har du inte fått klagomål så är det okej. Vi hör när grannarna går eller skriker men aldrig samtalston eller teve så jag tvivlar på att de hör oss spela.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2015-01-02 19:55 #7 av: JustMySelf

Jag tror att om du bara pratar är det nog inga problem!

Anmäl
2015-01-02 22:10 #8 av: Zadeira

Min pojkvän sitter utan problem uppe till 2 på nätterna och spelar i sin hyreslägenhet, antingen datorspel där han pratar med sina kompisar eller tv-spel. Så länge ljudnivån är normal har han aldrig upplevt några problem, dvs vanlig samtalston eller med tvn på låg volym.  En gång på 11 år har en granne bett honom sänka volymen, men då var det också mitt i natten och han hade väldigt hög volym på TVn.

Får du dessutom inga klagomål så kan du nog anta att din ljudnivå inte är störande.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.