Ekonomi & juridik

störiga grannar

2014-12-08 08:22 #0 av: [Udoon]

mina grannar för massor oväsen på nätterna så man inte får en blund i ögonen, det förstör för mig något enormt, för kan jag inte sova så funkar ingenting i vardagen, orkar inte laga mat, gå till jobbet eller någonting. vad ska jag göra? kan man ringa till störningsjouren? gap o gallskrik hela nätterna, det är andra gången på kort tid nu som jag fått ta en sjukdag för att jag inte fått sova någonting! kan tillägga att klarar jag inte av min arbetsträning kan det bli krångel med min ersättning så jag inte kan betala hyran, vill verkligen inte bli vräktStorgråter

Anmäl
2014-12-08 08:37 #1 av: Magi-cat

Vad jobbigt med störiga grannar! Har du pratat med hyresvärden?

Hittade några länkar om vad man kan göra om grannarna stör:

http://blogg.hsb.se/juridik/2011/03/07/storande-grannar/

http://www.hyresgastforeningen.se/Fraga_Oss/Sidor/Hur-manga-ganger-ska-jag-behova-saga-till-grannen-att-han-stor.aspx

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2014-12-08 13:25 #2 av: [Udoon]

#1 har inte gjort något mer än att banka i väggen när dom sätter i gång, vilket inte hjälper. att gå och knacka och säga till dom på vågar jag inte, tror inte det skulle hjälpa heller. kan tillägga att det är småbarn som skriker, i åldern mellan 2-5år, 3stycken. när en sätter igång så är alla igång och galer inom nån minut. idag började dom runt 2 på natten, och håller fortfarande på i skrivande stund.  detta har pågått i lite över 2 veckor och snart orkar jag inte merStorgråterhar inte möjlighet att flytta heller, fick stå i bostadskö i ca 7 år fär att få den här lägenheten.

Anmäl
2014-12-08 14:36 #3 av: Halvdansken

Jamen säg till hyresvärden!

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-12-08 15:12 #4 av: Bjallstal

Har ni ingen störningsjour via hyresvärden? Jag har ett nummer till ett väktarbolag vi ska ringa om det uppstår något sådant efter kontorstider, även nattetid.

Anmäl
2014-12-08 16:01 #5 av: [Udoon]

#4 sätter dom igång i natt igen så ringer jag störningsjouren då, är ny på det här med att bo i lägenhet så har inte riktigt koll på vad man "får" ringa och klaga omYrar

Anmäl
2014-12-08 17:08 #6 av: beem

Kontakta hyresvärden omg det kanske är fler som har klagat.

Är det inte så att huset måste vara anslutet till störningsjouren  för att de ska rycka ut.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2014-12-08 21:28 #7 av: Carrosh

Prata med hyresvärden, eller ring störningsjouren (om eran bostad är ansluten dit, det brukar oftast stå nere i porten). Hoppas det lugnar ner sig!

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2014-12-09 07:57 #8 av: Thiah

Är det inte svårare att få nått gjort om det är just småbarn som låter och inte t.ex. musik?
Vet själv att vi säkert stör grannarna när Joel skriker vissa nätter.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2014-12-09 08:08 #9 av: Magi-cat

#8 Tänkte faktiskt detsamma när det framgick att det verkar vara barn som stör.
Det är en sak med vuxna som festar och spelar hög musik på nätterna och en annan med barn som gråter. Barn är ledsna ibland och de går liksom inte att stänga av. Där måste man ha förståelse.. 

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2014-12-09 10:38 #10 av: [Udoon]

#9 Förståelse kan jag ha om det är då och då, men från halv 2 på natten fram till på morgonen-förmiddag varje dag i två och en halv vecka? Där tar min förståelse slut. Det är ju inte bara dom som bor i huset även om dom kanske verkar tro det, ingen annan av grannarna för sånt oväsen.

Anmäl
2014-12-09 11:21 #11 av: Magi-cat

#10 Som sagt, anmäl det till hyresvärden.

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2014-12-09 12:01 #12 av: Thiah

#10 fast skrikande barn är sällan nått man själv gärna har hemma fast man bor ensligt. Dom kanske har varit sjuka eller lider av nattskräck?

Hör av dig till hyresvärden, kanske går det att ljudisolerad på nått sätt.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2014-12-09 12:15 #13 av: Åsa S

Jo jag tänker också så att de kanske varit sjuka ex. öroninflammationer, påssjuka el dyl. det är ju rätt mycket som går just nu bland barn och de kan ibland vara sjuka ett par veckor och de brukar kunna skrika en hel del ifall de har ont. Tror inte det är så mycket en hyresvärd kan göra ifall det är barn som skriker om natten för vad ska föräldrarna göra? tejpa för munnarna är ju inga bra alternativ.

Kanske du kan sova med öronproppar ett tag och se om perioden går över ungar växer upp rätt snabbt + de är ju inte sjuka jämt även om det ibland kan kännas så.

Anmäl
2014-12-09 12:54 #14 av: beem

Jag uppfattade som om de förutom barnens skrik själva också lever om på natten. Är det barnen så kan du knappast kräva att det ska vara tyst. Föräldrarna rår ju inte för om barnen är sjuka ock skriker. 

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2014-12-09 13:29 #15 av: [Udoon]

Nästa gång dom sätter igång mitt på natten så ringer jag störningsjouren, och hjälper inte det så får jag väl lämna lapp i trappen eller nåt, för det här funkar inte. dom gör ju ingenting heller, utan låter ungarna ligga o skrika. om inte annat så behöver inte jag smyga i min egen lägenhet längre, visas ingen hänsyn så behöver inte jag visa någon jag heller.

Anmäl
2014-12-09 13:29 #16 av: Thiah

#14 ah, ja är det så att det levs rövare så ska man absolut kunna kräva tystnad. Avskyr grannar som låter i "onödan". Vår förra granne brukade börja borra runt 24 tiden ibland. Vart är sunda förnuftet då liksom....

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2014-12-09 15:52 #17 av: Imasy

Som förälder till "skrikungar" kan jag säga att det är ganska stressande för en själv också. När vi bodde i lägenheten och de var ledsna, speciellt sena kvällar och nätter, är jag tämligen säker så att en och en annan granne blev störd.

De som bodde vägg i vägg med oss var visserligen sådana som klagade på ALLT, men de blev helt tokiga för efter kl 20 skulle det vara TYST enligt dem.

Jag var i kontakt med hyresvärden en gång i ett helt annat ärende men kom in på frågan. Och de sa att jag kan ju inte rå för om en bebis gråter, det är helt enkelt något man får tåla om man ska bo i lägenhet. Det är skillnad om det är högljudd musik på sena nätter osv, men barn får låta.

I stället för att klaga hos hyresvärden kanske du kan ta det med grannen direkt, säga att barnen hörs, om kanske att de kan dämpa sig om möjligheten finns?

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2014-12-09 16:05 #18 av: beem

#15  

Om du ringer störningsjouren - får hyresvärden rapport om det då eller hur fungerar det.

Jag skulle ha tagit kontakt med hyresvärden först. Kan ju vara så att fler klagat och då kanske de tar tag i saken.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2014-12-09 18:24 #19 av: Cindy S

Det är nog snällare att ta kontakt med hyresvärden, ifall det är sjukdom. Annars kan föräldrarna åka på avgift tror jag, utöver dyra sjukhusräkningar. Om det är dålig uppfostran är det ju en annan mer svårlöst femma.

Om ingenting förändras så blir nog störningsjouren eller hyresgästföreningen bäst, men för ditt samvetes skull så ta störningsjouren sist. 

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2014-12-09 18:45 #20 av: [Udoon]

#19 Får nog lov att ringa hyresvärden då. Jag förstår att småbarn låter, men gränsen måste gå någonstans när man bor i hyreshus.  Att dessutom låta ungarna ligga och skrika så pass länge utan att göra någonting, inte ens lyfta upp och trösta eller vad man nu gör när småbarn gråter eller är sjuk, verkar inte schysst mot någon, och som sagt inte i hyreshusYrar

Anmäl
2014-12-09 18:47 #21 av: Imasy

#20

Fast du kan ju inte veta om de tröstar barnet eller ej, så länge du inte har genomskinliga väggar?

Och så som det ser ut i dag, när de som är i startgroparna att skaffa familj har svårigheter att få huslån kommer man nog få dras med detta, tyvärr.  Och jag kan nog lova dig att föräldrarna tycker det är precis lika jobbigt som du tycker det är.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.