Bygga & Renovera

Motverka stopp i rören.

2014-05-11 10:30 #0 av: fulifuli

Hejsan allesammans.

Min sambo (som jobbar som vvs-montör) skulle gärna vilja att jag skrev in detta någonstans och jag tyckte att det kunde passa här. Har även skrivit in detta under husmorstips.

1. Potatisar ska inte skalar i diskhon egentligen eftersom de avsöndrar stärkelse som binder sig och klumpar sig och täpper till i rören. Skala alltså potatis i balja eller utomhus.

2. Stekpannan ska man rengöra med hushållspapper och sedan slänger det i soporna, alltså ska inget stekflott spolas ner i rören (alltså ej diskas i hon) eftersom flott stelnar i rören och täpper till det med.

3.  Spola rikligt med varmvatten med Yes är bra för rören. Min sambo stör sig på, vad han kallar, "moderna miljönissar" och deras tänk om att spara vattnen och därmed spola lite. Detta är inte bra för rören då det lättare blir stopp i dem, det ska spolas i dem. Detta innebär också att man ska helst använda stora spolningen (4 liter-spolning) efter toabesök för att kunna spola bort papper ordentligt. Använder man lilla spolningen (2 liter-spolning) åker pappret lite halvvägs och sätter sig. 

Min sambos råd är med andra ord vill man spara in pengar genom att ha inte får stopp i rören ska man spola rikligt med vatten, ej skala potatis och eller hälla ner flott i hon (eller någon annanstans som är kopplat till rörsystemet) och inte heller spola ner saker i toaletten som rakhyvlar, bindor och annat utan endast toabesökens utgifter och toapapper.

Anmäl
2014-05-11 18:03 #1 av: Stallmima

Ja man ska "spara" smart  Tummen upp

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.