Bygga & Renovera

Jobbiga och störiga grannar!

2014-05-02 21:12 #0 av: solus

Uggghhh!!! 

Är så trött på mina grannar att det inte är sant!

Jag och min mamma bor i tredje våning och vi har haft problem med dom som bor i första våningen, dom spelar så hög musik att jag som bor i tredje våning hör, och det är väldigt hög musik dom spelar ibland.

För ca 30 minuter så gick jag ner, plingade tre gånger så öppnade dottern, jag sa:

- Ni spelar hög musik hela tiden, sänk så är du snäll

- Jaha okej.

Hörde henne skratta när hon stängde dörren och det värsta är att hon inte sänkte alls... tycker faktiskt att dom spelar högre musik nu :(


Jag blir jätte stressad och irriterad över detta och även fast det låter lite fånigt så mår jag psykiskt dåligt över detta efter som att jag är en väldigt ljudkänslig person och igår så spelade dom hög musik till 2 på morgonen och kände även marijuana lukt.

Vad kan jag göra nu? Dom lyssnar ju inte på mig? Både jag och min mamma har plingat på och tjatat på dom så mycket att vi är ovänner med den familjen, kan man ringa securitas och dom tar hand om detta eller vadå?


Är så trött på detta!


Anmäl
2014-05-02 21:22 #1 av: Bläcket

Ring störningsjouren när de håller på som värst. Numret brukar stå nånstans ute i trappen och det brukar oftast vara ett vaktbolag som kommer. I vanliga fall blir man vräkt om störningsjouren varnat en tre gånger.

Jag hoppas det ordnar sig för dig

Anmäl
2014-05-02 21:27 #2 av: RobinEH

Störningsjouren brukar man kunna kontakta. Se om din fastighet är anslutna till dem.

Om det du skriver är korrekt så bryter din granne mot §7 Kap 4 i lag 1962:700 (ofredande):

"Den som handgripligen antastar eller medelst skottlossning, stenkastning, oljud eller annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan, döms för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år. Lag (1993:207)."

https://lagen.nu/1962:700#K4P7

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2014-05-05 01:55 #3 av: solus

Tack så mycket för hjälpen! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.