Bygga & Renovera

Kylskåp - problem med temperatur

2014-03-10 16:24 #0 av: Blanksteg

Hej!

Jag har lite problem med mitt kylskåp. Jag upptäckte nyss att vattnet i tillbringaren som jag satte in för ca fyra timmar sedan har frusit till is, och flera livsmedel också har frusit till is lite. Det händer ibland att vissa livsmedel blir isiga (dock inte alla), främst när de ligger i den nedre delen av kylskåpet (har bara två hyllor och ett underfack för grönsaker), men det har aldrig hänt att det varit så kallt i den delen av kylskåpet att även vattnet frusit till is.

Mitt kylskåp är ganska litet. Bor i en studentlägenhet och har bara en kokvrå, så mycket får inte plats i kylskåpet och det är inte så stort mellanrum mellan undre och övre delen av kylskåpet.

Vad kan felet vara? Jag har inte ändrat temperaturen. Och vet inte riktigt vilken temperatur som kylskåpet nu är inställt på. Finns ingen pil eller nåt som visar var siffran för den temperatur man vill ha ska vara.

Anmäl
2014-03-10 17:06 #1 av: Halvdansken

Men prova att skruva ner temperaturen lite, även om du inte vet exakt vad den är. Köp en termometer och lägg in.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-03-10 17:36 #2 av: Blanksteg

Ja, har testat det nu. Det jag tyckte var konstigt var bara att temperaturen sjönk så att vattnet frös till is utan att jag ändrat temperaturen. 

Anmäl
2014-03-10 18:17 #3 av: MrsGoldfire

Hade du inget som låg emot väggen som kyler? Ibland råkar mina grönsaker frysa fast i väggen eftersom de ligger tätt, direkt på.

Anmäl
2014-03-10 18:32 #4 av: Blanksteg

Nej, jag brukar placera varorna så att de inte ligger längst in, då de lättare blir isiga då. Och hade vattnet där det jämt brukar vara.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.