Bygga & Renovera

Spricka i väggen (lägenhet)

2014-02-16 16:05 #0 av: Low

Hej!

Det går en spricka över min vardagsrumsvägg, från golv till tak! När jag rev bort lite av tapeten så såg jag att sprickan går genom hela väggen, bakom tapeten. Det är till och med kallt där, och drar! Kolla bilderna så ser ni.

Väggen är en yttervägg och jag bor på femte våningen.

  • Vad kan det vara?
  • Är det allvarligt?
  • Hur lagas det?
  • Detta är en bostadsrätt, så vem betalar ev. reparation av väggen?
  • Vem betalar det som måste göras om invändigt (tapet)?

Anmäl
2014-02-16 16:07 #1 av: Low

En till bild...

Anmäl
2014-02-16 16:11 #2 av: Niklas

Jag tycker du ska prata med ditt försäkringsbolag. När jag bodde i bostadsrättslägenhet ansvarade föreningen för allt utom insidan av lägenheten.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2014-02-16 16:17 #3 av: Wraith

Jag hade en spricka i väggen, jag märkte att det drog från ett hörn och på vintrarna var väggen iskall där, nästan isig (grannen ovanför hade likadant). Sen när jag skulle renovera så såg jag att det fanns en spricka, betydligt större än den du har. Ringde hyresvärden (bostadsrätt) och fick höra att så länge man inte såg dagsljus så fick man själv stå för det Galen

Nåja jag har fixat sprickan själv, satt remsa och spacklat med mjukare spackel så det inte ska spricka upp igen lika lätt och nya tapeter, detta vara väl för ca 3 år sedan och det håller väldigt bra. Väggen är varm trots kyla och det drar inte från hörnet längre.

Men ring runt till hyresvärd och försäkringsbolag om du inte kan fixa själv.

Anmäl
2014-02-16 16:39 #4 av: [Mustangcab]

Om det är på yttervägg så ska bostadsrättföreningen ta hand om det.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2014-02-22 18:24 #5 av: Indriz

Det här låter som ett typiskt tecken på att huset rör på dig. Det brukar inte vara något större problem, förutom några skönhetsmissar här och där. Du kan behöva måla om/tapetsera oftare.

Du kan ju höra med grannarna om det är så i deras lägenheter också. Och prata med föreningen och fråga specifikt om det är ett problem i huset att det rör på sig mycket.

Hoppas det hjälper och lycka till!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.