Ekonomi & juridik

Flytt utomlands

2014-01-02 20:54 #0 av: Felliiis

Jag är en tjej på 19 år som är mer eller mindre trött på livet. Lider av ångest och depression och känner verkligen att jag behöver flytta och lämna all skit bakom mig.

Skulle vilja flytta utomlands.. Sälja det lilla jag äger och flytta till Karibien eller något. Inte permanent utan kanske något år eller så länge det går. Finns det någon här som kan leda mig vidare eller som har någon aning om hur det går till och vart man ska vända sig?

Mvh

Anmäl
2014-01-02 22:24 #1 av: Halvdansken

Läs på var i Karibien du vill bo. Det är ganska otryggt på många ställen, och at komma ner som ensam vit tjej är nog inte så lämpligt överallt.

Kolla om du får lov at flytta dit (uppehållstillstånd). Vad ska du leva av?
Tänk på att du inte känner nån, vet inte hur saker hänger samman där, samhället fungerar annorlunda, kan inte språket (?), har ingen försörjning, ingenstans att bo.

Livet blir inte enklare där. Men inget fel att prova, du kommer att lära dig massor.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-01-03 16:06 #2 av: VildaVittra

Har du hört talas om något som kallas att wwoofa? Där sticker man iväg och jobbar som volontär på ekogårdar runt om i världen och får mat samt husrum. Kanske är något för dig?

http://www.wwoof.se/se/info/wwoof-i-vaerlden/

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.