Inredning och design

Städning

2013-08-07 15:03 #0 av: signemo

Städning ja.

Hur ofta städar Ni och hur städar Ni?

Knätorkar N golv eller med svabb?

Ibland tror jag att jag borde gå städkursSkrattar.

Jag dammar av med en fuktig trasa i fönster runt dörrkarmar o dörrar, hyllor, bord o bänkar, dammsuger och torkar golv en gång i veckan nån gång två  Lite hur det faller sig.  Oftast tar jag svabben, men ibland får jag anfall o knätorkar.

Antagligen borde jag göra det oftare, för det räcker ju att jag vänder mig om så är det dammig. Skrattar

Åh andra sidan har jag inga som helst problem med att sitta mitt i alla grejer som är framplockade och läsa en bok eller annat. 

Problemet är väl att vi är bra på att ha saker framme Generad

Så tala Nu om hur Ni städar eller inte städar. 

Var rädda om varandra

Anmäl
2013-08-07 15:08 #1 av: Halvdansken

Jisses...

Jag dammsuger när det behövs eller jag inte står ut längre (två gånger per månad, kanske). Köket och badrummen torkas av nån gång per vecka. Om golven våttorkas är det med "svabb". Plockar undan efter hand.

Men vi har 220 kvm, så det tar lite tid.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-08-07 15:34 #2 av: signemo

Skrattar Vårt problem ( nja det beror på hur man ser det) är att vi är dåliga på att plocka tillbaka, bra på att dra in sand eller, gräs , vi bor ju på landet.Skrattar . Och otroligt bra på att slappa.  Plockade vi undan bättre skulle det inte behöva dammas på bord o bänkar så ofta.. Sen tycker jag det luktar gott.

Var rädda om varandra

Anmäl
2013-08-07 15:36 #3 av: Halvdansken

#2. Samma här, vi bor också på landet och har två katter som släpar in diverse grus, jord, gräs, frön och annat. Bara att lära sig leva med det om man inte ska stressa ihjäl sig.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-08-07 15:43 #4 av: signemo

Precis. Det vore tragisktSkrattar

Var rädda om varandra

Anmäl
2013-08-15 14:39 #5 av: Fridaaaa

Hur ofta städar Ni och hur städar Ni?
Lite varje dag men blir snabbt stöktigt igen haha
Dammsugar ca varannan dag, moppar golven ca 1-2 gånger/vecka, beroende på rummet (hallen t.ex blir oftare än sovrummet).
Vid behov helt enkelt

Knätorkar N golv eller med svabb?
Med svabb, kommer aldrig att knätorka golv Lipar

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-08-18 14:55 #6 av: Misarn

Vi gör ungefär som #5 , man städar och plockar varje dag och då behöver vi inte storstäda en dag i veckan ex. Vi har ju två Leonberger och det är oundvikligt att ha det kliniskt rent överallt när dom drar in både det ena och andra utifrån :-P

Anmäl
2013-08-18 15:39 #7 av: strutter

Jag bor ensam och städar sällan.

I stället håller jag efter och plockar ihop så att det är ordning på sakerna.

Dammsuger och torkar golv gör jag vid behov.

Anmäl
2013-08-20 17:13 #8 av: Gasoline

Jag plockar lite varje dag, försöker att dammsug när jag börjar se skit i hörnen och är duktig på att plocka undan efter mig själv.
Jag är absolut ingen pedant men jag tycker inte om när det ligger saker överallt hemma.

Trotts detta ser det ut som *** hemma, då min sambo inte alls delar samma åsikt som mig kring städningen men ändå är det jag som skäms som en hund när vi får hem folk :-/

Men men, livet är mer än bara städning och ett fint hem :-D

"hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete"

Anmäl
2013-08-20 23:55 #9 av: Ciwifrukt

Plockar undan varje dag, dammsuger och torkar med ångmopp två gånger i månaden. Diskar varje dag och torkar alla ytor varannan dag

Anmäl
2013-08-23 16:13 #10 av: [rosetten]

Torkar av i köket (bord och bänkar) - dagligen. Håller efter och plockar undan.

Dammsuger när det behövs eller ca var tredje dag. Moppar golven ca en gång i veckan. Städar badrummet ca en gång i veckan. Dammar när det behövs.

Anmäl
2013-08-28 07:17 #11 av: exitingsvillemo

Ja jisses, det här med städning... Hela familjen är för bekväma för vårt eget bästa Skämtar Vi är totalt värdelös på att plocka undan efter oss. Blir storstädning en gång i veckan, dammsuger varannan till var tredje dag beroende på hur mkt djuren släpat in eller fäller. Våttorkar golv varje till varannan vecka.

Jag och min sambo har helt olika syn på det här med städning. Han lever med principen "syns det inte, så finns det inte" medan jag inte ser det som städat om man bara slänger ner allt i lådor och skåp.

Har flera gånger försökt skriva ner ett "städschema" men det slutar med att jag följer det och ingen annan, så tillslut lägger jag också ner det istället för att bråka om saken.

Apropå städning, känne jag för lite sånt idag Tummen upp Lika bra att göra det innan infallet går över Skrattar

Anmäl
2013-08-28 07:50 #12 av: signemo

Härligt att läsa om hur Ni gör.  Ler när jag läser Ditt inlägg exitingsvillemo.. Här är vi nog också för bekväma. Och sen så är det nog så att man kan inte hålla på att tjata heller.

NU inspirerar Du mig också.  Kanske skulle åka o skaffa skräppåsar o förvaringslådor. I detta huset finns , bra att ha grejer, bra att ha kläder.

Vissa grejer kan slängas, andra skänkas bort. Åh andra sidan har vi inte köpt på oss en massa så det skulle kanske inte bli så mycket.

Och barnens sagoböcker, leksaker ( hela), annat deras. ja det vill jag inte göra mig av med, fast de är vuxna o flyttat hemifrån.. Man vet aldrig. Kan ju bli barnbarn.

Kläder, ja. Tidigare bedrev vi lantbruk. Då var det bra att spara kläder som blivit för utslitna , kanske fläckiga . De användes tills de var dags att slänga. Men nu är det ju inte så längre. Men det är så lätt att bli kvar i tänket. Att man skall inte slänga, det man kan använda, om än bara i ladugård eller trädgård.Var rädda om varandra

Anmäl
2013-10-27 13:35 #13 av: Djurälskaren87

jag tömmer och lägger in disk i diskmaskinen dagligen, plockar undan samt dammar av/våttorkar bänkar etc. Sen städar jag wc och handfat två gånger i veckan, damsuger 2-3 ggr i veckan och moppar golven en gång i veckan.

Anmäl
2013-11-04 07:47 #14 av: [tk1971]

Vi har djur så det kommer in en del grus, löv och sånt. Här är vi inte fanatiska med städning (hur skulle man kunna vara det med en sån urtråkig syssla...) så vi brukar städa en gång i veckan, men man sopar ju upp löv och sånt om man ser att det kommer in.

Dock är jag rätt noga med köket, jag skulle inte klara av att titta på odiskad disk som ligger där så jag diskar alltid direkt.

Stå på knäna och torka golvet? Verkligen inte! Jag använder en svabb.

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2013-11-09 13:39 #15 av: Tilde

Beror lite på. Dammsuger ungefär en gång i veckan, torkar av bord och andra ytor, samt rengör badrum och kök. 

Diskar/kör diskmaskinen vid behov.

Skrubba golvet gör jag inte. Använder i så fall en golvmopp, men det är inte så ofta. Lipar

Sen är vi lite dåliga på att alltid plocka undan saker efter oss, så det försöker jag göra så fort jag ser att någon har lämnat något framme. Skolböcker och papper har en tendens att samla sig i TV-soffan. 

♥ Tilde

Anmäl
2013-11-10 01:38 #16 av: [MyCassie]

Dammsuger en gång i veckan samtidigt som jag dammtorkar och torkar golv ca varannan vecka. Använder grumme grönsåpa till allt då det håller ytorna fräscha och dammfria längre samtidigt som det är miljövänligt.

Jag vill att det alltid ska se snygg och prydligt ut så jag plockar undan och ordning varje dag.

Anmäl
2013-11-10 23:31 #17 av: Metnal

vad e det? :o

Anmäl
2013-11-11 00:35 #18 av: [MyCassie]

#17 frågar vem om vad?

Anmäl
2013-11-12 03:16 #19 av: [Regina86]

Jag tycker om när det ser rent och prydligt ut. Så jag ser till att alla saker är undanplockade och disken är diskad varje dag. Dammsuger gör jag någon gång i veckan, kan bli två beroende på hur det ser ut. Dammar och torkar vid behov.

Har köpt mig en ångmopp som städar golven fint. Använder inga medel på golven och knätorkar gör jag inte.

Vädrar gör jag också varje dag. Tycker om när det är frisk luft inne.

Anmäl
2013-11-12 16:43 #20 av: signemo

Regina 86. Hur funkar en ångmopp?

Var rädda om varandra

Anmäl
2013-11-13 09:03 #21 av: Metnal

#18 frågade på rubriken... tydligen gick den inte fram :P haha

Anmäl
2013-11-22 19:52 #22 av: wingren

Bor just nu på ca 30 kvadrat med min snubbe så känns som det är.. för trångt för o städa ordentligt eller hur jag ska förklara. Vi plockar undan då&då men det är sällan vi dammsuger eller torkar golv. Har en matta som täcker över halva lägenheten så behovet av att torka golvet känns inte så stort ^^ Spiller vi eller ser att det sitter smuts någonstans så tar vi helt enkelt bort det med papper ^^ Damma är jag urusel på, har enormt mycket småsaker och för att torka av exempelvis fönsterbrädet behöver jag plocka bort ca 12 grejer & då är det ändå smalare fönsterbrädor än vanligt ;) Så nej, sällan det dammas :p Däremot tycker jag det är viktigt att handfat och särskilt toaletten är ren. Kan inte sätta mig på toa o veta att jag inte städat den på länge, då städar jag toaletten före jag sätter mig där x) Känns jobbigt o få oväntat besök om man vet med sig att toaletten inte är nystädad.

Har även marsvin och jag kommer på ibland att de har det mer städat än vad jag har x) haha. Som tur är ska vi snart flytta till en två på HELA 64 kvadrat ;) hehe. Så då får det bli ordning och reda!

Anmäl
2013-11-22 20:30 #23 av: [MyCassie]

#21 jaha, haha.

Anmäl
2014-01-24 18:59 #24 av: Siggebus

Jag bor själv och håller i ordning efter hand - låter inte saker samlas.
Dammar, dammsuger och torkar golven ca en gång i veckan.
Använder mopp och hink med urvridare.
Badrummet torkar jag av lite då och då - har sprayflaska och trasor lättåtkomligt där.
Om jag inte gitter diska efter kvällsmaten så gör jag det alltid på morgonen där efter innan jag sticker till jobb - hatar att komma hem till en massa disk. Glad

Anmäl
2014-03-10 18:09 #25 av: [Älskamig]

Varför knäskrubbar du? Jag har nyss flyttat hemifrån, och jag kör på att först damma av hela lägenheten, sen dammsuga och slutligen svabba golvet. Tycker det funkar fint för mig :)

Köpte städ-våtservetter på City Gross för ett tag sedan, då dem sålde ut sådana för 10 kr/paket. Luktar gott och gör det rent. Har t.o.m testat att tvätta fönstrerna med dem, och torkar man av med en pappersduk eller något annat sen, får man ett fantastiskt resultat. Faktiskt! :) 

Städar 1 gång i veckan, på torsdagar. 

Anmäl
2014-03-13 09:40 #26 av: Thiah

Åh herrejösses så duktiga ni är allihopa. Här erm...är vi inte lika duktiga. Tror vi dammtorkade för nån månad sen, eller runt julen kanske. Minns inte så bra, varit så gravidtrött så jag ahr inte brytt mig. Dammsuger gör jag kanske varannan vecka om jag orkar. Torkar golven gör kanske varannan vecka eller en gång i månaden, beror lite på. 

Badrummet tvättas när det behövs, ibland kan jag torka av det med en trasa medan jag borstar tänderna. Diskmaskinen töms och fylls när det behövs, ibland är det ren disk i maskinen och överfullt va smutsig på diskbänken. Ytorna i köket torkas av innan jag lagar mat och oftast efteråt då vi har katter som går där. Så jag tror ytorna i köket är de renaste ytorna vi har. 

Vi är dock ganska duktiga på att plocka undan efter oss samt att sopa golvet om vi tappat nått. 

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2014-03-13 17:52 #27 av: Halvdansken

Jag gav upp dammsugningen och köpte en robot-dammsugare. Bästa inköpet detta decenniet!

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-03-13 18:24 #28 av: Thiah

#27 jag tror det ska bli min julklapps önskan. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2014-03-16 18:01 #29 av: Woodland

Var rädd om knäna! Ingen knätorkning!

Jag läste att "Smart" golvmopp var bäst i test. Den säljs bland annat hos Klas Ohlson.

Har ni prövat "Swiffer" golvdukar för dammning? Mycket effektiva, särskilt på blanka svarta ytor, och varje duk kan användas flera gånger.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-03-17 10:57 #30 av: [jnordstrom]

Jag dammsuger varje dag och plockar undan. Tvättar golvet och dammar 1 gång i veckan. Badrummet noga 1 gång i veckan men handfat osv vid behov :)

Anmäl
2014-03-18 15:25 #31 av: Oskar

Förvånas alltid över att så många städar så ofta. Att dammsuga varje dag, vilket många gör, verkar nästan lite maniskt. Hur mycket damm och smuts kan det verkligen ha samlats på golvet på 24 timmar?

Jag dammsuger varannan vecka max och skurar golven ett par gånger per år. Badrummet och köksbänkarna rengör jag dock oftare, det känns som att det är där man ska lägga sin energi.

Oskar

Anmäl
2014-03-18 15:42 #32 av: [jnordstrom]

#31 tro mig att dammsuga varje dag är inte kul men med två hundar som fäller och drar in grus osv har man inget val. Men tvätta golvet ett par gånger om året bara får mig att bli lite lätt svettig, där tycker jag nog allt man bör göra oftare även om man ingen hund har...

Anmäl
2014-03-18 15:44 #33 av: Fridaaaa

#31 Absolut långt ifrån maniskt. Har man hundar, katter och andra djur dras det lätt in smuts, det blir hårstrån från djuren lite överallt osv.
Skulle aldrig fungera här att bara dammsuga varannan vecka. Usch hemsk tanke.
Så lite väl dömande från din sida, lite tråkigt.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-03-18 15:45 #34 av: Maria

#31 Det kunde varit jag som skrivit detSkämtar

Jag har visserligen två katter men använder en sådan där sopborste med högt skaft och skyffel till.

Sedan har jag "klisterborstar" för päls.

/Maria

 

Anmäl
2014-03-18 19:29 #35 av: Malin688

Kan börja med att säga att jag jobbar som städerska :P 


Hur ofta städar Ni och hur städar Ni?
Plockar undan lite varje dag, så som gårdagens kläder, dagens disk m.m. Kollar varje dag om nått av våra 3 akvarium behöver "städas" ex. plocka upp växtdelar eller liknande. 

Varje söndag torkas kakel, WC-stol, blandare, handfat o.s.v med först sanitetsrent och sedan med fönsterputs.

I köket torkas diskbänk, spis och matbord varje dag. Varje söndag torkas kakel och allting putsas upp. 

Varje söndag dammas hela lägenheten med en torr microfiber trasa, golven damsugs, sängen bäddas rent och golven svabbas med "platt-mopp"

Tar även och byter vatten i alla akvarium, städar eventuellt sand och pumpar, skrubbar glas m.m. 

Knätorkar Ni golv eller med svabb?
Svabb i alla rum förutom badrummet, där brukar jag skura golvet med rotborste och klorin. 

Anmäl
2014-03-18 20:06 #36 av: Oskar

Ja jag kan ju förstå att man husdjur som springer ut och in så krävs det mer städning. Men min poäng är väl lite den att det ju egentligen inte är smutsen man ser som är den farliga och den som är viktig att få bort. Lite jord på golvet eller en dammtuss i hörnet skadar knappast någon (om man nu inte har någon viss typ av allergi) utan det är ju den osynliga smutsen i typ badrum och liknande som är "farlig".

Oskar

Anmäl
2014-03-18 20:09 #37 av: Fridaaaa

#36 Ser ju inte så trevligt ut med smuts/damm på golvet, varken för ens egen del eller om man får gäster. Samt att det fastnar lätt under strumporna, på kläder mm. 

Men såklart viktigt att städa badrummet med, ingår ju också i vår städning i alla fall, någon gång/vecka.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2014-03-18 20:21 #38 av: Oskar

#36 Nja det är klart att det är trevligt när det är snyggt. Men man kan ha det snyggt och välstädat även om man inte dammsuger var eller varannan dag.

Oskar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.