Bygga & Renovera

Ny altantrappa

2005-09-29 18:26 #0 av: tillalex

Ett av sommarens projekt. En ny trappa till altanen eftersom den gamla provisoriska åkte med shaktmassorna vid dräneringen.
Tänkte att det går väl snabbt, men min fru och jag var inte riktigt överens om hur den skulle se ut. Jag ville ha en vanlig, hon en möbel.
Det blev en halv rund med gott om plats att sitta i, vilket var en önskan från hennes sida.
Ritade den i CAD först för att kolla proportionerna först vilket jag lärt mig ger ett bättre resultat än när jag bara börja bygga lite på måfå.
 
Byggde den i lådor på varandra och lade sedan på stegen sist. Kan säga att jag aldrig gersågat så mycket eller fått så mycket spillbitar tidigare. Men den blev stadig och bra och känns helt "rätt" att gå i.
Väntar nu bara på att väder och vind skall göra sitt så att den grånar. Gillar inte den fula tryckimpregnerade gröna nyansen.

Anmäl
2005-09-29 20:38 #1 av: Niklas

Tuff form på den. Jag har för mig att man kan måla dem med svag saltsyra för att få fram gråtonen snabbare. Men kolla först med någon som kan ifall du tänker försöka.

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2005-09-30 01:09 #2 av: Tom

Den var verkligen annorlunda, kul!

Snygg sten förresten oxå...

  Tom

Ring och messa så mycket du vill för 140 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2005-09-30 02:55 #3 av: tillalex

Tack, stenen är "antikbehandlad" och skulle läggas med den skrovliga sidan upp. Kändes ju lite konstigt men den ger faktiskt ett mycket trevligare intryck än slät sten tycker jag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.