Inredning och design

Miljömedvetet

2017-09-11 05:21 #0 av: vandringen

Det här var verkligen tufft gjort. Göra sig av med 20 000 saker och nyttja sånt som man redan har. Telefonlampan var riktigt snygg Tummen upp

Personligen skulle jag inte fixa att göra mig av med så många saker men det är imponerande att se hur miljömedvetna människor är Cool

Anmäl
2017-09-11 07:18 #1 av: JMW

Wow! Verkligen tufft men inte utan att jag lockas lite av hennes tänk. Egentligen, varför ska en kaffeservis stå i ett skåp oanvänt? Jag har en som vi använt 2-3 gånger. Så dumt.

Jag gjorde mig av med en massa "krimskrams" för många år sedan. Prydnadsgrejer som jag faktiskt tyckte bara stod och samlade damm och det var en ganska skön känsla. 

Vad gäller mina kläder så har jag gjort en rejäl utrensning så nu gäller principen. En ny in och en ut. 

Oj så inspirerad jag blev av denna artikel!

Anmäl
2017-09-11 10:48 #2 av: Niklas

Jag vet inte hur många tusen prylar vi har gjort oss av med men är inte förvånad om det närmar sig 20.000. Alla böcker, LP-skivor, CD-skivor, VHS-filmer och DVD-filmer. Stereo, TV, TV-spelkonsol med spel, kläder, textilier, mobiltelefoner, vanliga telefoner, möbler, leksaker, väskor, porslin, glas, köksmaskiner, kastruller, stekpannor, digital-TV-box, fast internet, datorer, skärmar, prydnadsgrejer, och så vidare. Ändå finns det massor kvar. Vi har alldeles för mycket prylar.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2017-09-11 16:16 #3 av: vandringen

Man borde rensa bättre, har två stora vindar på gården och fick inspiration när jag läste det här så nån dag ska jag gå upp och röja lite men får väl separationsångest kan jag tro för mycket är nostalgiskt värde men en hel del kan skänkas som är bra grejer andra kanske vill ha.Loppis vore nåt och skänka pengarna till nåt välgörande ändamål.

Man blir inspirerad när man läser sånt här Cool

Anmäl
2017-09-13 08:54 #4 av: Thiah

Jag rensar ganska ofta och har nästan helt slutat spara på saker vi aldrig använder. Skönt som tusan och inte saknar jag de saker jag skänkt bort.

Här kommer det en välgörenhetsförening och då kan man ställa saker utanför ytterdörren bara. Sakerna man skänker går till Estland , tror jag det var, och säljs där i förmån för fattiga barn och deras familjer. Jag slipper släpa och hjälper fattiga barn på köpet. Så försöker att alltid rensa ut nått när de kommer.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-17 14:07 #5 av: Åsa

#2 Så bra att du tycker att vi kan göra oss av med mer. Då kör vi på det!

Anmäl
2017-09-18 11:51 #6 av: Niklas

#5: :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2017-09-20 06:31 #7 av: TeknikSvett

Jag tog ett sabbatsår där jag reste runt utan mer saker än jag kunde bära med mig och ända sedan dess har jag levt ganska minimalistiskt. Det är skönt!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.