Bygga & Renovera

Hur lång tid tar det att få en offert?

2017-05-19 14:16 #0 av: Ary

Hur lång tid har det tagit för er att får offerter, i snitt? I detta fall gäller det helrenovering av ett litet badrum. Den förste tog kanske 2-3 v på sig, nr 2 bara några dagar, väntar på tredje firman, som iofs har förvarnat att de inte hinner göra något innan sommaren och därmed inte har så bråttom. Jag däremot vill ju gärna ha in den offerten så att jag kan ta ett beslut.

Vi diskuterade när hantverkaren var här om det skulle vara matta eller mosaik på golvet och jag mailade om detta för en vecka sedan och har inte fått svar, känns lite smått nonchalant..

Anmäl
2017-05-19 14:25 #1 av: beem

Jag upplever att det kan variera väldigt mycket.  Ring till dem och säg att du vill ha ett pris senast....och ett datum.  Det sätter pris på dem.  Så gjorde vi.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2017-05-19 16:51 #2 av: MagArne

Ta in fler offerter och klargör noga när ni vill ha offerterna samt när badrummet ska vara klart. De som inte har tid kommer säkerligen säga nej direkt så slipper ni att vänta. 

Ju noggrannare ni specificerar vad ni är ute efter desto snabbare/lättare är det att lämna en offert. Utgå från första offerten om ni är nöjda med den och specificera upp liknande för andra firmor. Kanske skicka med bilder på nuvarande badrum direkt vid första förfrågan så de har ett hum om hur det ser ut hos er.

Anmäl
2017-05-21 11:39 #3 av: Ary

Jag bor i en småstad och kan inte ta in så mycket fler offerter om jag inte ska ta dem långväga ifrån och det är ingen direkt fördel då de räknar in åktid i kostnaden.

Entreprenören vet hur landet ligger, att jag har fått in de andra offerterna men vill att de är med eftersom de har rykte om sig att göra bra jobb men att jag inte kan vänta för länge eftersom jag vill ta ett beslut. 

Det lutar väl lite åt den firman som jag litar på, som har tid och som dessutom har en affär och är anträffbara både via telefon, sms och mail 5 dagar i veckan. Gissningsvis kommer den tredje offerten ligga över dem då den firman är känd för att vara rätt dyr.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.