Bygga & Renovera

Inrökt hus

2016-12-09 14:18 #0 av: Royalz

Var på visning idag och direkt vi gick in i huset slogs vi av en enrom rökdoft.
Själva huset gillar vi och blev väldigt besvikna på att säljarna förstört huset genom att röka inne.

Ska vi ge ett skambud och ta in saneringshjälp och fixa de själva eller betala priset och säljarna får fixa saneringen? Hur hade ni gjort?

Anmäl
2016-12-09 14:25 #1 av: Åsa S

Jag hade satt ett skambud för det lär nog kosta en hel del att sanera. ett hus som stinker vid visningen lär nog inte få så jättehöga bud för de flesta tänker nog oj här kan man behöva sanera, riva ut inredning mm.

Anmäl
2016-12-09 14:28 #2 av: MagArne

Huset säljs ju i befintligt skick och rökdoften är inget dolt fel så det är bara att gilla läget. Om det är många som är intresserade av huset är det svårt att kräva någon ersättning. Högst bud får troligtvis huset. Men får de inte huset sålt till utsatt pris så är det ju givetvis ett förhandlingsläge. Snabbaste sättet att avsluta affären är nog att ge ett skambud och lösa saneringen själv.

Anmäl
2016-12-09 14:42 #3 av: Maria

Att få säljarna att fixa saneringen tror jag är en omöjlighet så skambud känns som enda alternativet om ni gärna vill ha huset.

/Maria

 

Anmäl
2016-12-09 15:00 #4 av: Royalz

De är inte nått hus med många intressenter. De hade visats en gång tidigare och inga bud finns.

Ligger 1mil utanför en liten stad. Någon kamp om budgivning brukar de inte vara i detta samhälle och inga hus har sålts för mer än utgångspris, oftast några % lägre.

Vi sa att vi skulle avvakta. Hur länge bör man vänta innan man ger ett skambud?

Anmäl
2016-12-09 15:10 #5 av: Farwuq

Ett skambud skulle jag ge direkt på plats, och berätta varför.

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2016-12-09 16:34 #6 av: MagArne

Är väl inget att vänta på så ge ett bud vad du tycker är skäligt för huset för att samtidigt ha råd med renovering. Du kan ju bara få ett ja eller nej eller möjligtvis ett erbjudande halvvägs som du får fundera på.

Värt att tänka på när man köper renoveringsobjekt är att det kan vara lite klurigt med lån till både huset och renovering. Kolla upp noga innan så finansieringen inte blir något problem.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.