Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen

Bygga & Renovera Ekonomi & juridik Inredning och design Sommar & Sol och allt annat Teknik & Media Växter & Trädgård
Bygga & Renovera

Någon som byggt timmerhus som året runt boende?

2016-12-06 21:34 #0 av: tlover

Vi har länge drömt om att bygga vårt eget hus, men nu verkar drömmen gått i kras.

Detta eftersom vi vill ha ett timmerhus som är åretruntboende och det ska visst enligt nya (2009) regler vara både riktigt svårt och dyrt att få till ett timmerhus som är året runt boende.

Men vi hoppas ju ändå lite att vi förstått det hela fel så är det någon som byggt ett åretrunt timmerhus efter 2009 och fått det godkänt? Hur gjorde ni isåfall?

Vi har ett alternativ men inte ett som vi tycker om, vi skulle kunna vräka vår hyresgäst och bygga om vårt befintliga hus men det blir inte lika bra som vi vill ha det och vi förlorar vår hyresgäst Ledsen (Vilket vi inte vill, vi vill ha fler hemma på berget inte färre)

Anmäl
2016-12-06 21:38 #1 av: tlover

Ett annat alternativ är ju kanske att vi river lillhuset på gården (mögel) och bygger nytt på det. Det är ju då redan dragit el, vatten och det finns en torpargrund på ca 80kvm. men vi får inte fram nånstans vad det skulle kunna kosta att bygga nytt på den grunden (folk vill bo så stort nuförtiden, vi vill bo på ca, kanske dryga 80 kvm).

Nån som vet ungefär vad det skulle kunna kosta att bygga nytt där?

Anmäl
2016-12-06 21:48 #2 av: landsbygdsbo

Besök här

http://timmerhus.se/category/timmerhus-endast-timmer/

Finns dessutom flera byggare från Baltikum som bygger riktigt fina kåkar i massivt timmer.

Men du lyssnar ju bara på jasägare så då är det väl bara att strunta i informationen...men 80 meter är fan så litet...

Anmäl
2016-12-06 22:02 #3 av: tlover

#2 Tyvärr så är det inte säkert att de godkänns även fast det är nyckelfärdigt (vilket du kan läsa i länken i #1)

Vi vill inte ha för stort, vårt nuvarande hus (som vi hyr ut) var alldeles för stort på dryga 120kvm i boendeyta då trivs vi faktiskt bättre i tvåan vi hur nu på 60kvm även om den är snäppet för litet.

Anmäl
2016-12-07 10:10 #4 av: tlover

Tyvärr har vi kommit på att även om vi skulle kunna få timmerhuset lagligt för året runt boende så skulle vi inte få det som vi vill, tex elfri ventilation.

Nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra, det bästa vi kan komma på är att bygga om vårt nuvarande hus orderntligt. Bland annat minska ner boytan genom att jag har mitt företags lokaler i huset. Det blir inte som vi vill men det kan vi ändå inte få Ledsen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.