Bygga & Renovera Läst 6310 ggr

Ny altantrappa

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Ett av sommarens projekt. En ny trappa till altanen eftersom den gamla provisoriska åkte med shaktmassorna vid dräneringen.
Tänkte att det går väl snabbt, men min fru och jag var inte riktigt överens om hur den skulle se ut. Jag ville ha en vanlig, hon en möbel.
Det blev en halv rund med gott om plats att sitta i, vilket var en önskan från hennes sida.
Ritade den i CAD först för att kolla proportionerna först vilket jag lärt mig ger ett bättre resultat än när jag bara börja bygga lite på måfå.
 
Byggde den i lådor på varandra och lade sedan på stegen sist. Kan säga att jag aldrig gersågat så mycket eller fått så mycket spillbitar tidigare. Men den blev stadig och bra och känns helt "rätt" att gå i.
Väntar nu bara på att väder och vind skall göra sitt så att den grånar. Gillar inte den fula tryckimpregnerade gröna nyansen.

Tuff form på den. Jag har för mig att man kan måla dem med svag saltsyra för att få fram gråtonen snabbare. Men kolla först med någon som kan ifall du tänker försöka.

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Med iOS 7.1 blir iPhone & iPad ännu bättre

Den var verkligen annorlunda, kul!

Snygg sten förresten oxå...

  Tom

-----------------------------

HYR skylift.nu

Tack, stenen är "antikbehandlad" och skulle läggas med den skrovliga sidan upp. Kändes ju lite konstigt men den ger faktiskt ett mycket trevligare intryck än slät sten tycker jag.

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 200 sajter.

Mer på iFokus