Växter & Trädgård Läst 2219 ggr

Mullvad/sork

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Hej jag har hela trädgården full me mullvad o sork. *suckar* hela gräsmattan är full me mulvadshögar o sorkhål. Nån som har ett bra förslag på hur man blir av me dom? Vi har en mullvads/sork skrämma de funkar men vi har stor tomt o skulle behöva ett antal sånna. sen har vi en katt som är duktig på att ta sorken men mullvaden kommer hon ju inte åt. Djuren gör väl ingen skada men de e inte så kul när marken sjunker där man kommer gående eller åkandes me gräsklipparen. 

någon som har något förslag på hur man kan få om att flytta ut från trädgården?

Vad kostar en skrämma? Är det en såndär man kör ned i jorden?

 Vid familjens sommarstuga har min pappa grävt ner tomma glasflaskor så att bara halsen är ovan jord. Vinden gör att det sjunger om flaskorna vilket de små parasiterna inte gillar, så numera har vi inga små gnagare eller vricka-foten-hål på tomten.

Men se till att dom står upp tillräckligt mycket så man inte trampar/klipper dom med gräsklipparen...

 

/Tobbe 

#2, Vilken enkel och smart idé!

  Tom

-----------------------------

HYR skylift.nu

skicka ner ett par jaktillrar ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

#4 Brrr... Flört

Jag har hört såå många tips men inget som verkligen fungerar...

 

 

 


Jag vill minnas att Gudrun Schyman hade samma problem med mullvadar i sin gräsmatta, något udda gjordes åt det i ett TV-program, något i stil med #2, vet ej om det fungerade dock. Du får väl höra av dig till henne...;)

#4 ha ska ja pröva o skicka ner Bella o Raya? de e nog dom som e minst så dom e väl dom enda som kommer ner i hålen! Tror dock inte de funkar.

sen sorskrämma kostar typ 300-400:- beroende på om den e soljusdriven eller på battri

Men trollet, dina illrar är ju inte jaktillrar ju. Det ska ju vara en sådan där liten ettrig jaktiller du ska släppa ner. Inte dina små pälsvänner. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

ÅsaF Raya o Schnappy är födda jaktillraro bådas hela stam använd i jakt i dagsläget. O även en tamiller skulle nog utan problem ta en sork eller mullvad. har flera kompisar vars illrar tagit näbbmöss o andra små djur. Skrattande

Aha, så det är bara mina som inte fattar att man ska rädda matte från möss då, inte adoptera dem som en lillebror eller dyligt. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus