Annons:
Etikettertips-och-informationartiklar
Läst 18498 ggr
Tom
2/6/07, 10:16 PM

SEB lurar kunder!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Skandinaviska Enbskilda Banken har ett mycket smart sätt att lura kunder att ta lån hos dem genom att lova en lägre ränta. Läs vidare om du vill veta hur de gör.

Skandinaviska Enskilda Banken har kommit på ett riktigt smart sätt att lura kunder på.

Det finns olika bindningstider för lån och de olika tiderna har olika räntor. Alla banker har det här systemet. Men SEB har ytterligare en typ av ränta. En helt rörlig som de kan bestämma räntan på som det passar dem.

SEB kontaktar potentiella låntagare med löfte om att de erbjuder kunderna en lägre ränta än alla andra låneinstitut. De syftar på deras rörliga ränta, som inte är lägre i sig själv men SEB lämnar en rabatt på räntan som gör att kunden får en lägre ränta. Skillnaden mot kundernas befintliga lån brukar ligga på runt -0,1 till 0,3 %. Det här kan göra ganska stor skillnad för en låntagare med stora lån.

Nu kommer lurendrejeriet. SEB höjer sin rörliga ränta med jämna mellanrum så att alla låntagare kommer upp i en nivå som ligger något högre än vad de haft tidigare på sitt lån som låg hos en annan långivare. På så sätt har SEB helt lagligt fått en till kund som betalar en högre ränta och SEB kan inte belastas för att de höjer en egen ränta.

Om du som kund försöker klaga över att deras rörliga ränta har blivit högre än vad de lovat från början säger de bara att du har möjlighet att byta till tremånaders bindningstid vilket ger dig en lägre ränta än den rörliga men en högre än vad du skulle ha haft om du behållit ditt gamla lån.

Smart som tusan av SEB!

===============================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================

Relaterade länkar

Av: Tom

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Tom'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Tom', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-02-06
Annons:
Annette
2/6/07, 10:53 PM
#1

Jag litar inte på några banker.

Tom
2/7/07, 8:00 PM
#2

Nej, vem gör det?

Lika lite som jag litar på försäkringsbolag och kommuner…

  Tom

gwen
2/23/07, 4:21 PM
#3

*gör fula grimager*

Vi ska strax lägga ett lån på dryga 3 mille på vår nybyggda villa… ska bli spännande att se hur bankerna beter sig. :-)

Oskar
5/15/07, 12:56 PM
#5

Fast man kan ju också tycka att de som hade lånet själva skulle ha lite bättre koll på ränteläget…

Oskar

flymybike
5/15/07, 3:09 PM
#6

Jag litar inte på ngn över huvudtaget. Man tackar inte ens o man skulle hjälpa ngn eller så.

Annons:
Marga
1/15/10, 9:14 PM
#7

Exakt det hände mig hos SEB alldeles nyligen och jag sänkte min ränta med nästan 1% när jag bytte till 3-månaders bindning. Jag blev otroligt arg för jag hade blivit lovad bästa rabatt när jag tog lånet! Jag puttar alltså tråden, se över era lån i SEB!!

mariatingsund
1/15/10, 10:52 PM
#8

Jag tror inte bankerna hade några anställda kvar om folk hade kunnat anmäla dem för falsk rådgivning. Jag blev också övertalad till olika sparanden, så nu har jag förlorat minst hälften av det beloppet jag satte in. Typ pensionsförsäkring och diverse.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Marginata
4/23/10, 3:43 PM
#9

Handelsbanken är också ganska fula. När vi omvandlade och köpte huset fick vi som bodde i bostadsrättföreningen "rabatt" som det hette. När lånen sedan skulle sättas om fick vi varje gång brev hem med en betydlig högre normalränta. Rabatten var som bortblåst.

Ringde man och kohandlade så gick det dock alltid att få ner den. Hur mycket berodde helt på vem på banken som råkade svara. Jag tröttnade till sist på att min ekonomi skulle hänga på om någon bankanställd vaknat på rätt sida så jag bytte bank.

Min granne, som sitter i styrelsen, får dock alltid automatiskt en mycket god rabatt när hon sätter om sina lån….

Upp till toppen
Annons: